Antena Meniu Search
x

Un pilot aflat în afara serviciului a încercat să oprească motoarele unui avion cu 80 de pasageri în timpul zborului, în SUA

Un pilot aflat în afara serviciului a fost acuzat de tentativă de omor, după ce ar fi încercat să prăbușească un avion plin cu pasageri, în timpul unui zbor, duminică seara.

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 15:42

Vezi și

Joseph David Emerson, în vârstă de 44 de ani stătea în cabina unui zbor Alaska Airlines în spatele căpitanului și copilotului, potrivit unui comunicat al companiei aeriene. Avionul zbura de la Everett, Washington, la San Francisco, California și avea 80 de pasageri la bord. Aeronava a fost redirecționată către Portland, Oregon, iar suspectul a fost reținut fără incidente, au spus oficialii, potrivit BBC.

Bărbatul ar fi încercat să oprească motoarele

Într-o declarație, Alaska Airlines a spus că pilotul, care se afla în afara serviciului, stătea pe un scaun din cabina piloților când „a încercat fără succes să perturbe funcționarea motoarelor”. Membrii echipajului zborului Alaska Airlines 2059 au raportat incidentul la turnul de control.

Într-o înregistrare dintre piloți și turnul de control, unul dintre piloți a fost auzit spunând: „Îl avem pe tipul care a încercat să oprească motoarele și nu pare că ar cauza vreo problemă”. Pilotul a cerut prezența poliției pe aeroport imediat cum aterizează.

Incidentul este acum investigat de Departamentul de Poliție din Portul Portland și de FBI, a declarat Alaska Airlines. Într-o declarație, FBI a confirmat că investighează și a spus că „poate asigura călătorii că nu există nicio amenințare continuă legată de acest incident”. Oficialii au spus că nu sunt siguri când va fi judecat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un pilot aflat în afara serviciului a încercat să oprească motoarele unui avion cu 80 de pasageri în timpul zborului, în SUA