Antena Meniu Search
x

Un pilot american și-a făcut selfie cu balonul-spion al Chinei, înainte de a fi doborât de armată

Pentagonul a publicat o fotografie în care se vede ceea ce autorităţile americane au suspectat a fi un balon chinez de spionaj care a fost doborât deasupra apelor teritoriale ale SUA la începutul lui februarie, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 10:24

Un pilot american și-a făcut selfie cu balonul-spion al Chinei, înainte de a fi doborât de armată
Un pilot american și-a făcut selfie cu balonul-spion al Chinei, înainte de a fi doborât de armată

În imagine se vede balonul zburând deasupra teritoriului SUA la 3 februarie, a precizat Pentagonul miercuri.

Fotografia a fost făcută din cabina unui avion militar american de recunoaştere. O zi mai târziu, armata SUA a doborât balonul chinez deasupra Oceanului Atlantic, în largul coastei statului Carolina de Sud. Operaţiunea de recuperare a resturilor balonului s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute.

"Cea mai mare parte a balonului, inclusiv încărcătura utilă, a fost recuperată", a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh, într-un briefing de presă. Ele sunt acum analizate de FBI.

Incidentul a tensionat şi mai mult relaţiile deja încordate dintre SUA şi China. Washingtonul a acuzat Beijingul că a folosit balonul pentru a-i spiona infrastructura militară. China a respins acuzaţia, spunând că a fost vorba de un balon civil de cercetare care a fost deturnat de pe traseul său într-un caz de forţă majoră şi a intrat neintenţionat în spaţiul aerian al SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Un pilot american și-a făcut selfie cu balonul-spion al Chinei, înainte de a fi doborât de armată