Antena Meniu Search
x

Un poliţist ONU a fost ucis, iar alţi patru răniţi grav, într-o explozie provocată în Mali

Un agent de menţinere a păcii a murit, iar alţi patru au fost grav răniţi în nordul volatil al Maliului, aproape de graniţa cu Algeria, în urma exploziei unui dispozitiv pirotehnic improvizat, a declarat ONU.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 03.10.2021, 07:41

Misiune ONU
Poliţist ONU în misiune- foto ilustrativ - Shutterstock

"Un mort şi trei răniţi grav după ce una dintre echipele noastre a lovit un dispozitiv exploziv improvizat, lângă Tessalit", a declarat sâmbătă seara misiunea ONU de menţinere a păcii în Mali, relatează Aljazeera.

În luna aprilie, patru reprezentanţi ai păcii din partea ONU, din Ciad au fost ucişi într-un atac asupra lagărului lor din Aquelbok, tot în nord-estul Mali. Misiunea ONU a trimis peste 13.000 de soldaţi pentru a controla violenţade către grupurile armate din nordul ţării.

Misiunea din Mali, cea mai sângeroasă misiune pentru pace a ONU

S-au înregistrat aproximativ 255 de decese în ultimii 8 ani, făcând misiunea una dintre cele mai tragice zece misiuni de menţinere a păcii ale ONU.

"Acest incident este o amintire tristă a pericolului permanent care stă asupra menţinerilor pentru pace şi a sacrificiilor făcute pentru pace în Mali", a spus într-o declaraţie şeful Minusma, El-Ghassim Wane.

Luptătorii înarmaţi care fac parte din gruparea Al-Qaeda şi ISIS au intensificat activitatea în regiunea Sahel din Africa în ultimii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un poliţist ONU a fost ucis, iar alţi patru răniţi grav, într-o explozie provocată în Mali