Antena Meniu Search
x

Atac armat la o televiziune din Capitala Afganistanului. Şapte oameni au fost ucişi!

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar peste 20 rănite în masacrul care a durat trei ore. Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul.

Vezi și

Un post privat de televiziune din capitala Afganistanului a fost atacat de mai mulţi indivizi înarmaţi. Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar peste 20 rănite în masacrul care a durat trei ore. Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul.

Agresorii au aruncat grenade în clădire şi au deschis focul asupra jurnaliştilor, povesteşte un reporter care a reuşit să scape din ploaia de gloanţe. Potrivit presei locale, unul dintre atacatori s-a aruncat în aer la poarta instituţiei, în timp ce un altul s-a refugiat pe acoperiş şi a început să tragă în forţele de securitate.

Samil Hassas, şeful poliţiei din Kabul: "Toţi angajaţii de la televiziunea Shamshad, 120 de oameni, au fost salvaţi. De asemenea, 25 de copii aflaţi în vizită acolo au fost salvaţi."

Pentru a scăpa cu viaţă, martorii povestesc că au fost nevoiţi să iasă pe geam. După trei ore de teroare, poliţiştii au reuşit să îi lichideze pe atacatori şi să îi salveze pe cei ascunşi în clădire. 

"Eram în birou. Când am coborât de la etaj, am văzut atacatorul în faţa mea. El m-a împuşcat, iar eu am fugit înapoi la etaj", mărturiseşte Mohammad Noori, supravieţuitor. 

Teroriştii de la gruparea Stat Islamic au revendicat atacul prin intermediul agenţiei de propagandă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Atac armat la o televiziune din Capitala Afganistanului. Şapte oameni au fost ucişi!