Antena Meniu Search
x

Un preot şi o călugăriţă, răniţi cu un cuţit într-o biserică din Franţa. Agresorul ar fi strigat împotriva lui Macron

Un preot şi o călugăriţă au fost răniţi duminică, în timpul turul doi al alegerilor prezidenţiale, cu o armă albă, într-o biserică din Nisa, potrivit Parchetului din Nisa, potrivit Le Figaro. Unele surse spun că atacatorul ar fi strigat ''Macron trebuie omorât!'' înainte de atac. 

de Redactia Observator

la 24.04.2022, 13:28

Un preot şi o călugăriţă, răniţi cu cuţitul într-o biserică din Franţa
Un preot şi o călugăriţă, răniţi cu cuţitul într-o biserică din Franţa - Profimedia Images

Atacul a avut loc la Biserica Saint-Pierre-d'Arène, pe rue de la Buffa, în sudul Nisei. Un bărbat a pătruns duminică în biserică şi s-a îndreptat imediat către preot, căruia i-a aplicat aproximativ 20 de lovituri de cuţit, potrivit Le Point. El a atacat apoi o călugăriţă, care a fost rănită uşor.

Cele două victime au fost preluate rapid. Viaţa celor doi răniţi nu este în pericol, potrivit primelor constatări ale medicilor, conform Nice Matin, lucru confirmat ulterior de ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, într-o postare pe Twitter. Ministrul şi-a exprimat ''solidaritatea faţă de enoriaşi'' şi felicită ''forţele de ordine care l-au arestat rapid pe autorul'' faptelor.

Motivaţiile bărbatului arestat rămân momentan necunoscute în acest stadiu al investigaţiei. ''Macron trebuie omorât!'' - ar fi strigat bărbatul când a intrat în biserică, potrivit surselor Le Point. Procurorul Republicii de la Nisa, Xavier Bonhomme, va merge la faţa locului. Sectorul respectiv a fost izolat de către poliţie.

Cine este bărbatul care a comis atacul în biserică

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a declarat că atacatorul era instabil psihic, nu avea cazier și se știa că a cumpărat un cuțit cu câteva zile înainte. Postul de televiziune BFM TV a citat poliția, care a declarat pe de altă parte că atacatorul este un francez în vârstă de 31 de ani și că nu există suspiciuni că ar fi vorba de o motivație teroristă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Un preot şi o călugăriţă, răniţi cu un cuţit într-o biserică din Franţa. Agresorul ar fi strigat împotriva lui Macron