Antena Meniu Search
x
LIVE

Un regizor mexican a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce livra mâncare pentru a-şi câştiga existenţa

Un regizor mexican, realizator al unui documentar despre Pancho Villa, a murit într-un accident rutier în timp ce livra mâncare în Ciudad de Mexico pentru a-şi câştiga existenţa, dovadă a situaţiei precare a artiştilor din Mexic, au afirmat vineri apropiaţii săi, scrie Agerpres.

De Redactia Observator la 14.05.2022, 13:04
Un regizor mexican a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce livra mâncare pentru a-şi câştiga existenţa
Un regizor mexican a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce livra mâncare pentru a-şi câştiga existenţa - Twitter

Gregorio Rocha, în vârstă de 65 de ani, a murit joi la spital după ce a fost implicat într-un accident de motocicletă, în timp ce lucra pentru o aplicaţie de livrare mâncare la domiciliu, au informat mass-media şi alţi cineaşti.

Rocha a obţinut în 2003 o oarecare notorietate pentru filmul documentar "Los rollos perdidos de Pancho Villa", bazat pe imagini de arhivă atribuite eroului revoluţiei mexicane. Documentarul a fost premiat în Mexic, Spania şi Statele Unite.

"A murit distribuind mâncare pentru o aplicaţie de livrare: muncă cinstită, însă precară până la limita umilinţei", a deplâns criticul Sergio Huidrobro pe Twitter, salutând un mare apărator "al memoriei audiovizuale".

Regizorul lucra şi ca livrator

Pe acelaşi subiect

Regizorul şi producătorul José Antonio Cordero a estimat, de asemenea, că este nedemn să fii "un mare regizor" şi "să mori ca livrator".

Ministrul mexican al Culturii, Alejandra Frausto, şi-a exprimat "tristeţea" salutând "un om de cinema, care s-a dedicat producţiei de documentare culturale, istorice şi sociale".

Numeroşi regizori şi artişti din Mexic denunţă lipsa resurselor alocate culturii de actualul guvern mexican.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un regizor mexican a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce livra mâncare pentru a-şi câştiga existenţa