Antena Meniu Search
x

Un regizor mexican a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce livra mâncare pentru a-şi câştiga existenţa

Un regizor mexican, realizator al unui documentar despre Pancho Villa, a murit într-un accident rutier în timp ce livra mâncare în Ciudad de Mexico pentru a-şi câştiga existenţa, dovadă a situaţiei precare a artiştilor din Mexic, au afirmat vineri apropiaţii săi, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 14.05.2022, 13:04

Un regizor mexican a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce livra mâncare pentru a-şi câştiga existenţa
Un regizor mexican a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce livra mâncare pentru a-şi câştiga existenţa - Twitter

Gregorio Rocha, în vârstă de 65 de ani, a murit joi la spital după ce a fost implicat într-un accident de motocicletă, în timp ce lucra pentru o aplicaţie de livrare mâncare la domiciliu, au informat mass-media şi alţi cineaşti.

Rocha a obţinut în 2003 o oarecare notorietate pentru filmul documentar "Los rollos perdidos de Pancho Villa", bazat pe imagini de arhivă atribuite eroului revoluţiei mexicane. Documentarul a fost premiat în Mexic, Spania şi Statele Unite.

"A murit distribuind mâncare pentru o aplicaţie de livrare: muncă cinstită, însă precară până la limita umilinţei", a deplâns criticul Sergio Huidrobro pe Twitter, salutând un mare apărator "al memoriei audiovizuale".

Regizorul lucra şi ca livrator

Pe acelaşi subiect

Regizorul şi producătorul José Antonio Cordero a estimat, de asemenea, că este nedemn să fii "un mare regizor" şi "să mori ca livrator".

Ministrul mexican al Culturii, Alejandra Frausto, şi-a exprimat "tristeţea" salutând "un om de cinema, care s-a dedicat producţiei de documentare culturale, istorice şi sociale".

Numeroşi regizori şi artişti din Mexic denunţă lipsa resurselor alocate culturii de actualul guvern mexican.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un regizor mexican a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce livra mâncare pentru a-şi câştiga existenţa