Antena Meniu Search
x

Video Povestea incredibilă a "evadării" din Rusia a liderului trupei Pussy Riot. Grupul a fost mereu critic la adresa lui Putin: în 2014 au fost biciuite

Evadare din Rusia. Membrii trupei Pussy Riot, critici de ani de zile ai lui Putin, au intrat din nou în vizorul autorităţilor ruseşti. Liderul trupei, Maria Alyokhina, a reuşit, după mai multe încercări, să fugă din ţară, deghizată în livrator de mâncare. Iată povestea incredibilă.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 13.05.2022, 01:16

Vezi și

În anul 2012, trupa a cântat în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova  A fost primul act de rebeliune pentru care tinerele au primit doi ani de închisoare. Zece ani mai târziu, Maria Alyokhina, liderul Pussy Riot, a reuşit să părăsească ţara. Deghizată într-o jachetă verde, cu o geantă mare în spate, specială pentru firmele de curierat, fără nicio urmă de machiaj şi fără telefon mobil. "Dacă crezi cu adevărat în adevărul tău, ar trebui să te lupţi pentru el. Dictatorii se tem de schimbare. Dacă ar exista o schimbare, nu ar mai exista dictatori", a declarat Maria Alyokhina.

În 2014, au fost biciuite de cazacii din Soci, în timpul Olimpiadei de Iarnă din Rusia

Activista se numără printre cei mai mari critici ai lui Vladimir Putin. În aprilie, rusoaica a fost plasată în arest la domiciliu de autorităţile ruse, care încercau să elimine orice fel de opoziţie legată de războiul din Ucraina. Apoi, brusc, i s-a ordonat să petreacă 21 de zile într-o colonie penală. De aici şi până la fug a mai fost un singur pas. Un prieten a condus-o pe Maria la graniţa cu Belarus, iar apoi călătoria ei a continuat până în Vilnius, capitala Lituaniei. Maria şi cele două colege de trupă, Nadia şi Yekaterina, au fost constant pedepsite pentru poziţia critică faţă de Putin.

În 2014, au fost biciuite de cazacii din Soci, în timpul Olimpiadei de Iarnă din Rusia. Fetele voiau să îşi facă vocea auzită. Pentru că nu le-a ieşit, au filmat un videoclip plin de subînţelesuri despre liderul ţării. De vara trecută şi până acum, Maria a fost condamnată de 6 ori şi fiecare pedeapsă a avut câte 15 zile. Activista va rămâne în exil, alături de zeci de mii de ruşi care au fugit din ţară o dată cu războiul din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Povestea incredibilă a "evadării" din Rusia a liderului trupei Pussy Riot. Grupul a fost mereu critic la adresa lui Putin: în 2014 au fost biciuite