Antena Meniu Search
x

Un român a păcălit într-o lună 11 nemţi şi le-a luat aproape 300.000 de euro

Un român a păcălit într-o lună 11 nemţi şi le-a luat aproape 300.000 de euro. Bărbatul a fugit cu banii din Germania şi a venit la Oradea, unde poliţiştii l-au arestat.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 07.10.2019, 23:22

Român în Germania
Un român a păcălit într-o lună 11 nemţi şi le-a luat aproape 300.000 de euro - Twitter

Un român a păcălit într-o lună 11 nemţi şi le-a luat aproape 300.000 de euro. Bărbatul a fugit cu banii din Germania şi a venit la Oradea, unde poliţiştii l-au arestat.

Un orădean acuzat că a escrocat mai multe persoane în Germania, de la care a încasat 278.000 euro prin intermediul unei firme fantomă de comerţ cu maşini second-hand, este anchetat de autorităţile judiciare din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals. În 2016, Cornel Marius Mihele a creat o firmă şi un site fantomă pe care oferea maşini second hand, încasând avans de la clienţi, care apoi erau trimişi la sediul societăţii, adresa dovedindu-se fictivă. 

Cazul a ieşit la iveală abia în acest an, când Curtea de Apel Oradea a primit spre confirmare două mandate europene de arestare emise de Judecătoria Rostock pe numele lui Mihele, în martie pentru înşelăciune, iar săptămâna trecută pentru fals şi uz de fals. Ambele mandate privesc, însă, aceeleaşi fapte, scrie Bihoreanul.

Concret, bărbatul este acuzat că, în toamna anului 2016 a înfiinţat în Germania o firmă fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock şi un site de vânzări auto pe care oferea spre vânzare "autoturisme de mare putere", dublate cu servicii cum ar fi vămuire, dar şi posibiităţi de de finanţare, pentru a fi cât mai credibiă.

Pe acelaşi subiect

Celor interesaţi li se cerea să achite un avans într-un cont bancar, banii care erau retraşi de Mihele în numerar, imediat după ce au fost transferaţi. Între timp, clienţii erau trimişi la sediu firmei pentru a achita diferenţa, pentru ridica maşinile şi documentele de proprietate. Adresa menţionată, însă, era fictivă, căci firma nu exista.

Conform mandatului, în total, într-o singură lună, în perioada 4 noiembrie - 19 decembrie 2016, bărbatul ar fi înşelat 11 persoane de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro.

Bărbatul este anchetat acum de procurorii din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind arestat la Oradea şi predat autorităţilor judiciare germane pentru finalizarea cercetărilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un român a păcălit într-o lună 11 nemţi şi le-a luat aproape 300.000 de euro