Antena Meniu Search
x

Un român i-a oripilat pe spanioli, după ce și-a ucis fiul de 8 ani, apoi s-a lăudat cu crima la soție și fiul mai mare

Românul care și-a ucis fiul de opt ani, în locuința sa din Almeria, după care s-a lăudat cu fapta oribilă în fața celuilalt băiețel, de 11 ani, a fost condamnat pe viață în Spania.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.11.2020, 18:56

Un român i-a oripilat pe spanioli, după ce și-a ucis fiul de 8 ani, apoi s-a lăudat cu crima la soție și fiul mai mare
Un român i-a oripilat pe spanioli, după ce și-a ucis fiul de 8 ani, apoi s-a lăudat cu crima la soție și fiul mai mare - policia.es
  • Bărbatul și-a chemat fiul de opt ani în subsolul casei, unde l-a înjunghiat mortal, răzbunându-se astfel pe soția care îl anunțase cu câteva zile înainte că vrea să divorțeze.
  • Românul a fost condamnat pe viață de o instanță din Spania.

Ionel M. și-a primit sentința după aproape doi ani și jumătate de la comiterea faptei. În aprilie 2018, românul și-a chemat fiul de opt ani în subsolul casei lor de pe Avenida del Mar de Balerma, Almeria, unde l-a înjunghiat mortal, răzbunându-se astfel pe soția care îl anunțase cu câteva zile înainte că vrea să divorțeze.

Ca și cum nu ar fi fost îndeajuns, Ionel M. și-a chemat celălalt fiu, de 11 ani, în subsol, unde i l-a arătat pe fratele ucis, scrie okdiario.com.

Magistrații au fost oripilați de faptele românului, motiv pentru care, pe lângă condamnarea pe viață pentru crimă, i-au mai dat alți 12 ani și jumătate de închisoare pentru abuz în familie şi pentru două infracțiuni de vătămare morală.

Închis pe viață după aproape doi ani și jumătate de la crimă

Este a treia oară când Curtea Provincială din Almería impune pedeapsa maximă prevăzută în Codul penal din Spania.

Magistrații au notat, în formularea motivației, că românul a comis crima ca ”un ultim act de răzbunare și control” asupra soției sale, care cu câteva zile înainte ”își anunțase intenția de a se despărți de el, în timp ce acuzatul a insistat să meargă împreună înapoi în România”.

”De când femeia a început să lucreze într-o seră, în 2016, ea a fost supusă unui control din ce în ce mai strict, bărbatul fiind obsedat că ar putea avea un amant”, mai notează magistrații.

Imediat după crimă, românul și-a sunat soția să o anunțe că l-a ucis pe cel mai mic dintre copiii lui. Când femeia a ajuns acasă, bărbatul i-a spus că ea poartă toată vina pentru moartea copilului, pentru că nu a vrut să se întoarcă în România cu el. 

Mama băiatului a suferit o traumă psihică majoră

Pe drum spre casă, femeia a fost sunată şi de fiul mai mare, care i-a spus că tatăl său i-a arătat trupul fratelui mai mic.

Femeia a suferit o traumă psihică majoră, prezentând simptome de tulburare de stres post-traumatic, ca urmare a tragediei. Atât minorul, cât și mama sa, au fost victime ale unui prejudiciul moral „ireparabil”, cu atât mai mult cu cât românul a dat vina pe ei pentru moartea copilului.

Pe lângă condamnarea pe viață, românul trebuie să plătească 360.000 de euro despăgubiri pentru mama și fratele minorului decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un român i-a oripilat pe spanioli, după ce și-a ucis fiul de 8 ani, apoi s-a lăudat cu crima la soție și fiul mai mare