Antena Meniu Search
x

Un român mort, alți 4 răniți, într-un microbuz distrus de un camion, în Ungaria. Cinci morți în total (video)

Un român a murit, alți 4 au fost răniți, într-un microbuz distrus de un camion, în Ungaria. Cinci morți în total, după impactul teribil care a făcut microbuzul bucăți.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.06.2020, 11:40

  • Microbuzul a intrat în plin într-un camion.
  • Unul dintre românii răniți are 17 ani.

Accident cumplit petrecut joi pe o șosea din Ungaria, în care cinci oameni și-au pierdut viața, iar alți patru au fost răniți, inclusiv un adolescent de 17 ani.

Una dintre victimele decedate e un român care muncea în Ungaria, iar cei patru răniți sunt de asemenea români.

Cum s-a produs accidentul

Un camion și un microbuz au intrat unul în altul, joi dimineață, la marginea Balatonkenese, pe drumul național 710, iar potrivit poliției maghiare, accidentul a avut loc în timp ce șoferul microbuzului s-a angajat în depășirea atui camion, fără să se asigure. 

Pe acelaşi subiect

Cinci din cele nouă persoane care călătoreau în microbuz au fost au murit la fața locului și patru au fost rănite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din cei nouă oameni, inclusiv un mort, sunt români. Vârstele celor decedați, scrie origo.hu, sunt între 35 și 50 de ani.

Precizările Ministerului român de Externe

MAE a confirmat producerea unui accident mortal în Ungaria, în care a murit un cetăţean român şi a venit cu precizări despre tragicul eveniment.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la decesul unui cetățean român, rezident în Ungaria. Ambasada României la Budapesta a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile competente pentru informații suplimentare privind identitatea acestuia, precum și circumstanțele producerii decesului. Potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale, MAE precizează că persoana a decedat în urma unui accident rutier produs la data de 28 mai a.c., în apropierea orașului Balatonkenese, familia persoanei decedate fiind notificată de către angajator. Autoritățile locale nu au informat misiunea diplomatică cu privire la existența altor cetățeni români afectați în urma acestui incident. De asemenea, până la acest moment, la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român în legătură cu acest accident. Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Budapesta este în dialog cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor și în funcție de solicitări", a transmis MAE, într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un român mort, alți 4 răniți, într-un microbuz distrus de un camion, în Ungaria. Cinci morți în total (video)