Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 31 mai

Știrile zilei - 31 mai. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 30.05.2020, 22:54

Observator Update, știrile zilei din 31 mai
Observator Update, știrile zilei din 31 mai
  • Ludovic Orban plătește prețul distracției din fotografia buclucașă
  • NASA și SpaceX au lansat cu succes în spațiu prima misiune umană americană după 9 ani
  • Observator lansează campania "Eroul meu de acasă"

1. Ludovic Orban plătește prețul distracției din fotografia buclucașă. A plătit două amenzi, deși ar fi trebuit să plătească cinci

Să faci ce spun guvernanţii, nu ce fac guvernanţii. O fotografie buclucaşă, din biroul premierului Ludovic Orban, a împărţit ţara în două. Ziua de naştere a prim ministrului a picat în mijlocul pandemiei, dar a fost sărbătorită ca în vremurile de dinainte: cu alcool, ţigări, fără mască de protecţie şi cu prea mulţi oameni la un loc. Într-un interviu pentru Observator, premierul a cerut scuze pentru abateri. Dar plăteşte preţul distracţiei: două amenzi în valoare de 3000 de lei. Conform calculelor noastre, mai are de plătit.

2. NASA și SpaceX au lansat cu succes în spațiu prima misiune umană americană după 9 ani

NASA și SpaceX au lansat cu succes în spațiu prima misiune umană de pe teritoriul Statelor Unite, după 9 ani de pauză. Evenimentul istoric marchează încă o premieră: este prima misiune a unei capsule dezvoltate de o companie privată care duce un echipaj uman pe Staţia Spaţială.

3. Un șofer Bolt din București, cu doi clienți în mașină, a demarat cu polițistul atârnat de portieră și s-a înfipt într-un gard

Un șofer Bolt din București, cu doi clienți în mașină, a demarat cu polițistul atârnat de portieră și s-a înfipt într-un gard. Agentul a ajuns la spital, după ce îl oprise pe șofer pentru că radarul înregistrase viteză mai mare decât cea legală. Ulterior, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a fost imobilizat şi dus la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri. Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, fiind efectuate cercetări pentru ultraj. Șicei doi clienți au stat toată noaptea la audieri.

4. Un polițist a plâns lângă mașina în care au pierit doi tineri și bebelușul lor, în Galați: "Copilul a murit, a murit o parte din mine"

Doi tineri și bebelușul lor de doar 10 luni au murit vineri dimineaţa într-un accident rutier cumplit, pe E85, în Galați, între Ireasca și Breheci. Tatăl, 28 de ani, a ațipit la volan și a intrat pe contrasens direct într-un camion. Victor Maftei, un polițist din Constanța a fost primul care a ajuns la locul impactului, fiind în tranzit pe acel drum. El a povestit pe Facebook, momentele trăite acolo.

5. Observator lansează campania "Eroul meu de acasă"

Poveștile eroilor din prima linie au fost în atenția tuturor în ultima perioadă. S-a vorbit mult despre cei în halate albe, albastre, în uniforme sau echipament de protecție. Observator privește lucrurile și din perspectiva copiilor, a celor rămași acasă în așteptarea părinților. Fiecare dintre ei va povesti într-o scrisoare cum este pentru el eroul lui de acasă. Poveștile din seria Eroul meu de acasă vor fi difuzate în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Citește și:

Ce trebuie să știi:

- Nu poți merge la terasă de la 1 iunie decât dacă ai rezervare. Autoritățile vor să știe exact cine ocupă mesele

- Regulile de acces pe plaje, publicate în MO. Ai voie la șezlong doar cu rezervare

- Principalele măsuri pentru reluarea evenimentelor sportive. La înot, sportivii trebuie să poarte mască până la intrarea în bazin

Prognoza meteo pentru astăzi

În vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţãrii, la deal şi la munte, valorile termice se vor situa sub cele normale perioadei, vor fi înnorãri în cea mai mare parte a intervalului, iar treptat dinspre nord-vest aria ploilor se va extinde.

Ploile vor avea şi caracter de aversã, iar cantitãţile de apã înregistrate prin acumulare, pe arii restrânse vor fi însemnate. Îndeosebi în masivele nordice, la altitudini mari, trecãtor precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În restul teritoriului, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice datei, cerul va fi variabil, şi doar pe suprafeţe restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, dupã orele prânzului vor fi manifestãri de instabilitate atmosfericã - respectiv perioade cu averse posibil torenţiale, descãrcãri electrice şi izolat cãderi de grindinã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Orientali, unde la rafalã se vor depãşi 80...90 km/h, iar la viteze mai mici, în medie de 45...50 km/h, local şi temporar în majoritatea regiunilor, dar cu precãdere în cele sud-vestice, sudice şi centrale.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11...12 grade în Maramureş şi 25 de grade în Muntenia, iar minimele vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în nordul litoralului.

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã se va situa în jurul a 24 de grade, iar cea minimã va fi de 10...11 grade

Vântul la rafalã va atinge viteze de 45...50 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 31 mai