Antena Meniu Search
x

Video Un şofer român de TIR şi-a pus un film la volan, în timp ce conducea în Franţa. Ce s-a întâmplat în scurt timp îl poate trimite după gratii

Un şofer român de TIR a produs un accident teribil în Franţa şi a omorât un om. Tânărul de 23 este judecat acum pentru ucidere din culpă.

de Redactia Observator

la 16.03.2024, 14:16

Vezi și

Potrivit ladepeche.fr, şoferul român de 23 de ani, cu domiciliul în Spania, s-a prezentat în faţa instanţei pe 14 martie, după ce a fost externat din spital. Accidentul s-a petrecut pe data de 7 martie, în sud-vestul Franţei. Românul conducea un TIR încărcat cu porumb când a pierdut controlul maşinii şi a intrat într-un alt camion. Celălalt şofer, în vârstă de 39 de ani, şi-a pierdut viaţa.

Românul îşi va afla sentinţa săptămâna viitoare

Cât timp românul a fost în spital, procurorii au stabilit că acesta se uita la un film pe tabletă în timp ce conducea, motiv pentru care n-a mai fost atent la drum. Tânărul român a recunoscut că rula un film pe tableta, dar nu se uita la el, ci doar asculta. Anchetatorii au putut face dovada că dispozitivul era îndreptat spre şofer, încât acesta să îl poată privi.

O astfel de practică este des întâlnită printre şoferii de TIR, mai ales printre cei de cursă lungă. Potrivit presei franceze, românul îşi va afla sentinţa în cursul săptămânii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un şofer român de TIR şi-a pus un film la volan, în timp ce conducea în Franţa. Ce s-a întâmplat în scurt timp îl poate trimite după gratii