Antena Meniu Search
x

Un soldat german a publicat un video cu ameninţări la adresa statului. A fost eliberat la o zi după ce fusese arestat

Un soldat german a fost arestat după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care acesta prolifera ameninţări la adresa autorităţilor statului, nemulţumit de introducerea obligativităţii vaccinării în armată, notează DPA, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 01.01.2022, 11:51

Un soldat german a publicat un video cu ameninţări la adresa statului. A fost eliberat la o zi după ce fusese arestat
- Profimedia

Procuratura din Traunstein (Bavaria) l-a eliberat însă după doar o zi. Procurorii au ajuns la concluzia că militarul nu este un pericol iminent. Soldatul va rămâne totuşi sub anchetă, potrivit poliţiei germane. În înregistrarea incriminatorie, bărbatul a cerut revocarea măsurilor restrictive, inclusiv faptul ca militarii din Armata germană să fie vaccinaţi obligatori. Acesta cerea pe un ton imperativ ca "până mâine" (n.red. joi 30 decembrie) autorităţile să anunţe public că renunţă la această decizie.

Poliţia germană caută acum şi alte persoane care ar fi participat la acţiunea soldatului pentru că potrivit informaţiilor anchetatorilor, acesta nu ar fi acţionat singur. „Bundeswehr are nevoie de oameni care să susţină ferm legea fundamentală a ţării. Cei care nu sunt de acord cu asta nu-şi au locul în Bundeswehr!” - a transmis pe Twitter ministrul apărării, Christine Lambrecht.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un soldat german a publicat un video cu ameninţări la adresa statului. A fost eliberat la o zi după ce fusese arestat