Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un spion britanic acuzat că a lucrat pentru serviciile de informaţii din China, găsit mort într-un parc de lângă Londra

Un britanic în vârstă de 37 de ani, acuzat că ar fi spionat pentru serviciile de informaţii din Hong Kong, a fost găsit mort într-un parc din apropierea Londrei.

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 16:51

Poliţia investighează "moartea inexplicabilă" a lui Matthew Trickett, al cărui cadavru a fost găsit duminică de către un membru al publicului în parcul din Maidenhead, Berkshire, la vest de Londra, a anunţat poliţia din Thames Valley într-un comunicat.

Matthew Trickett fusese arestat pentru spionaj şi eliberat pe cauţiune

Trickett a apărut alături de alţi doi suspecţi în faţa Curţii de Magistraţi din Westminster, pe 13 mai, fiind acuzat de infracţiuni legate de securitatea naţională. Tuturor celor trei li s-a acordat eliberarea pe cauţiune, potrivit Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

"Trickett se afla sub cauţiune, în aşteptarea procedurilor judiciare, ceea ce presupunea ca el să se înregistreze regulat la o secţie de poliţie", a precizat poliţia.

Pe acelaşi subiect

Într-o declaraţie, familia lui Trickett a declarat pentru ziarul britanic The Times: "Plângem pierderea unui fiu, frate şi om de familie foarte iubit".

Ambasada Chinei în Marea Britanie şi şeful executivului din Hong Kong, John Lee, au condamnat şi respins acuzaţiile de spionaj formulate de Londra. Relaţiile dintre Hong Kong şi fosta putere colonială Marea Britanie s-au deteriorat în ultimii ani, după protestele masive pro-democraţie din 2019 şi 2020 din metropola care timp de un secol, până în 1998, a fost sub controlul britanic.

Guvernul britanic a criticat reprimarea de către Hong Kong, sprijinită de Beijing, a aproape întregii opoziţii în anii care au urmat protestelor, în timp ce autorităţile din Hong Kong s-au arătat iritate de faptul că Marea Britanie a oferit refugiu liderilor prodemocraţie căutaţi de poliţia din Hong Kong.

Acuzaţiile formulate împotriva celor trei bărbaţi susţin că, între 20 decembrie 2023 şi 2 mai 2024, aceştia au fost de acord să întreprindă activităţi de colectare de informaţii, supraveghere şi acte de înşelăciune care ar fi putut ajuta în mod material un serviciu de informaţii străin. De asemenea, poliţia a susţinut că, la 1 mai, cei trei au forţat intrarea la o adresă rezidenţială din Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vi s-a părut exagerată reacţia publicului la momentul Babasha de la concertul Coldplay?
Observator » Stiri externe » Un spion britanic acuzat că a lucrat pentru serviciile de informaţii din China, găsit mort într-un parc de lângă Londra