Antena Meniu Search
x
LIVE

Un student zambian, recrutat dintr-o închisoare de grupul Wagner, a fost ucis în Ucraina. Prigojin spune că tânărul s-a oferit voluntar să lupte în război

Grupul paramilitar rus Wagner a recunoscut, marţi, că un student zambian a fost ucis în Ucraina, la două săptămâni după ce Zambia a cerut explicaţii din partea Rusiei cu privire la circumstanţele morţii unuia dintre cetăţenii săi, informează AFP, citat de Agerpres. Studentul, condamnat în Rusia, fusese recrutat de Wagner dintr-o închisoare. Potrivit liderului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, tânărul zambian se oferise voluntar pentru a se ralia grupului Wagner şi a lupta în Ucraina.

De Redactia Observator la 29.11.2022, 17:36
Un student zambian, recrutat dintr-o închisoare de grupul de mercenari Wagner, a fost ucis în Ucraina
Un student zambian, recrutat dintr-o închisoare de grupul de mercenari Wagner, a fost ucis în Ucraina - Profimedia Images

"Lemekhani Nathan Nyirenda a fost, pe 22 septembrie, unul dintre primii care a pătruns în tranşeele inamice, dând dovadă de curaj şi bravură", a salutat pe reţelele sociale liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin.

Reputat oligarh apropiat de Vladimir Putin şi devenit o personalitate mediatică a conflictului din Ucraina, Prigojin a afirmat că "îşi aminteşte bine de acest băiat" de 23 de ani, "decedat ca un erou" în luptă.

De mai multe săptămâni, Evgheni Prigojin era acuzat de Ucraina că trimite pe front mii de combatanţi recrutaţi direct din închisorile ruse, contra promisiunii unui salariu şi a amnistiei.

Tânărul zambian se oferise voluntar pentru a se ralia grupului

Pe acelaşi subiect

Prigojin a recunoscut marţi că grupul său îl recrutase pe Nyirenda, condamnat în Rusia, într-o închisoare din regiunea Tver, la nord-vest de Moscova.

Potrivit lui Prigojin, tânărul zambian se oferise voluntar pentru a se ralia grupului Wagner şi a lupta în Ucraina.

Zambia ceruse la mijlocul lui noiembrie explicaţii Moscovei cu privire la moartea unuia dintre cetăţenii săi în Ucraina, unde Rusia desfăşoară din februarie o ofensivă militară.

Potrivit guvernului zambian, Lemekhani Nathan Nyirenda era iniţial student la inginerie nucleară la Institutul de Inginerie Fizică de la Moscova (MEPhI). El fusese condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare pentru trafic cu droguri.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un student zambian, recrutat dintr-o închisoare de grupul Wagner, a fost ucis în Ucraina. Prigojin spune că tânărul s-a oferit voluntar să lupte în război