Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un tânăr de 19 ani plănuia să arunce în aer stadionul pe care trebuia să cânte Taylor Swift în Viena

Teroristul din Viena plănuia să se arunce în aer pe stadionul unde urma să cânte Taylor Swift, pentru care cumpăraseră bilete şi mulţi români. Stafful divei a anulat, însă, seria de concerte cu aproape 200.000 de spectatori, imediat după ce poliţia austriacă a anunţat că a dejucat planul criminal. 

de Redactia Observator

la 08.08.2024 , 20:19

Principalul suspect, care era de mult în atenţia serviciilor de securitate, are 19 ani, născut din părinţi imigranţi, din Macedonia de Nord. Îndoctrinat online de terorişti, jurase credinţă grupării Stat Islamic. 

"A declarat că voia să folosească în atac explozibili şi arme cu care să înjunghie oamenii. Scopul lui era să omoare cât mai mulţi oameni la concert, apoi să se sinucidă", spune Omar Haijawi-Pirchner director Securitatea de Stat austriacă.

Al doilea suspect, în vârstă de 17 ani, şi el membru al celulei teroriste, a fost arestat în faţa stadionului unde era organizat concertul lui Taylor Swift. 

Vezi și

După anularea concertelor, fanii s-au consolat cu cântece în Stephansplatz. 

Pe acelaşi subiect

Printre fanii care veniseră în Viena special pentru concert se numărau şi români

Cel mai în vogă star al momentului avea programate trei reprezentaţii: joi, vineri şi sâmbătă, la care urmau să asiste 190.000 de oameni. Mulţi fani veniseră de la mare distanţă pentru show, iar printre ei erau şi mulţi români.

Sorin Ionescu era la Viena cu fiica lui de 16 ani. Cumpărase de un an bilete la două concerte ale lui Taylor Swift. Organizatorii îi vor restitui banii, dar adolescenta este de neconsolat. 

"A plâns o oră - două, aşa cum au plâns toate fetiţele din Viena care au venit special pentru concert. Fetiţele, printre care şi fiica mea, se pregătesc un an de zile pentru un asemenea concert, fac brăţări, îşi pregătesc ţinutele, părul", spune Sorin Lucian Ionescu, jurnalist.

Cu doar câteva ore înainte de a primi vestea devastatoare, pe arena vieneză se înghesuiau sute de Swifties, cum sunt porecliţi fanii artistei americane. 

Concertele de la Viena erau penultimele din componenta europeană a turneului Eras al lui Taylor Swift. Programul divei de 34 de ani a cuprins 149 de showuri pe cinci continente. Toamna trecută, a devenit prima solistă miliardară în dolari doar pe baza încasărilor din concerte şi a catalogului muzical. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Un tânăr de 19 ani plănuia să arunce în aer stadionul pe care trebuia să cânte Taylor Swift în Viena