Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 29 de ani din UK a încercat să omoare o femeie pe care o credea spion din SUA. Cei doi lucrau împreună

Tânăr britanic de 29 de ani, vinovat de tentativă de ucidere după ce a încercat să omoare o femeie din SUA pe care o credea spion. Cei doi lucrau împreună.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 15:34

- Profimedia

Un bărbat în vârstă de 29 de ani a pledat vinovat miercuri la un tribunal din Londra de tentativă de ucidere a unei femei americane care lucra pentru o agenţie britanică de informaţii, al cărei angajat a fost el însuşi, şi despre care credea că este spion, relatează AFP.

Filmul incidentului şocant

La 9 martie, Joshua Bowles a atacat victima, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, cu două cuţite în timp ce femeia părăsea un centru de agrement la aproximativ 5 kilometri de sediul Agenţiei Britanice de Informaţii Cibernetice (GCHQ), în oraşul Cheltenham din vestul Angliei.

Însoţită de un prieten, ea s-a ascuns în centrul de recreere, dar acuzatul i-a urmărit pentru a-i ataca din nou înăuntru. Femeia a fost transportată la un spital, dar starea ei de sănătate nu a fost făcută publică.

Pe acelaşi subiect

Joshua Bowles a atacat, de asemenea, un alt bărbat care a încercat să intervină, potrivit Agepres.

Ancheta a fost condusă de poliţia antiteroristă. La audiere, procuratura a declarat că victima era o angajată a guvernului american care lucra la post la GCHQ la momentul faptelor. Bowles a lucrat el însuşi o perioadă la GCHQ, care se ocupă cu securitatea cibernetică, şi a cercetat victima şi alţi cetăţeni americani angajaţi în acel loc.

La o audiere anterioară, procuratura a declarat că atacul a fost "planificat""El a atacat victima, pentru că, în mintea lui, ea reprezintă statul", a precizat acuzarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un tânăr de 29 de ani din UK a încercat să omoare o femeie pe care o credea spion din SUA. Cei doi lucrau împreună