Antena Meniu Search
x

Un tânăr din Arabia Saudită va fi EXECUTAT, din cauza unor videoclipuri postate pe reţelele de socializare (VIDEO)

Un tânăr din Arabia Saudită a fost condamnat la moarte, după ce a publicat mai multe clipuri video pe reţelele de socializare în care anunţa că renunţă la Islam şi la profetul Mohamed.

Un tânăr din Arabia Saudită a fost condamnat la moarte, după ce a publicat mai multe clipuri video pe reţelele de socializare în care anunţa că renunţă la Islam şi la profetul Mahomed.

Un tribunal din Arabia Saudită i-a respins apelul lui Ahmad Al Shamri, care a petrecut deja 3 ani în închisoare, el fiind găsit vinovat, în februarie 2015, de blasfemie și ateism, astfel că bărbatul urmează să fie executat.

Ahmad Al Shamri a renunțat la islamism și a postat pe rețelele de socializare mai multe mesaje în care își exprima viziunile sale.

Pe acelaşi subiect

În încercarea de a-l apăra, avocaţii au susţinut că acesta şi-a pierdut minţile din cauza consumului de droguri, însă, fără succes, Al Shamri fiind condamnat la moartea.

În instanţă a fost folosită şi o înregistrare de la una dintre petrecerile pe care acesta le organiza.

Legea strictă din Arabia Saudita prevede că orice persoana care renunţă la islamism va fi pedepsita dur, iar un decret al Regelui Abdullah defineste ateii drept terorişti, potrivit unui raport al Observatorului pentru Drepturile Omului.

Mulți însă au criticat condamnarea bărbatului, susţinând că Arabia Saudită este membră a Consiliului Drepturilor Omului al ONU (UNHCR).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un tânăr din Arabia Saudită va fi EXECUTAT, din cauza unor videoclipuri postate pe reţelele de socializare (VIDEO)