Antena Meniu Search
x

Un tribunal din Rusia interzice Facebook şi Instagram. Compania Meta a fost declarată extremistă

Un tribunal din Rusia a decis luni interzicerea reţelelor Facebook şi Instagram în această ţară după ce a ajuns la concluzia că grupul Meta Platforms Inc este ''extremist'', relatează Reuters, potrivit Agerpres

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 17:50

Un tribunal din Rusia interzice Facebook şi Instagram. Compania Meta a fost declarată extremistă
Olga Buzova are 23 de milioane de urmăritori pe Instagram - Instagram

Reţeaua Instagram a fost blocată după ce Meta a afirmat că le va permite utilizatorilor de social media din Ucraina să posteze mesaje care fac apel la violenţă împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi trupelor ruse trimise în Ucraina pe 24 februarie.

Anterior în cursul zilei de luni, Serviciul federal de securitate al Rusiei (FSB) ceruse interzicerea ''imediată'' a reţelelor sociale americane Facebook şi Instagram, în prima zi a unui proces pentru ''extremism'', într-un context de creştere a represiunii de la declanşarea ofensivei în Ucraina.

Potrivit agenţiei TASS, un reprezentant al companiei a declarat luni la tribunal că Meta şi-a modificat între timp regulamentul pentru a interzice ''rusofobia şi apelurile la violenţă''.

Instagram şi Facebook, la fel ca Twitter, au fost deja blocate în Rusia, unde sunt practic inaccesibile fără utilizarea unei reţele virtuale private (VPN). Mai mulţi influenceri ruşi şi-au exprimat dezamăgirea şi disperarea, după ce  Instagram, o sursă de venit, a fost interzisă în ţară.

De asemenea, site-urile a zeci de media ruse şi străine, printre care al BBC, au fost blocate. Săptămâna trecută, serviciul de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a acuzat gigantul american Google şi serviciul său video YouTube de activităţi ''teroriste'', prima etapă către blocarea lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un tribunal din Rusia interzice Facebook şi Instagram. Compania Meta a fost declarată extremistă