Antena Meniu Search
x

Un turist român a fost salvat în munţii din Peru după 18 ore!

Cinci turişti europeni, între care şi un român, au fost salvaţi de o echipă specială a poliţiei din Peru, după ce s-au rătăcit în munţi. Cu toţii se simt bine deşi, când au fost găsiţi, doi dintre ei începuseră să sufere de deshidratare.

Vezi și

Românul şi colegii săi sunt studenţi la o facultate de Turism de Aventură şi au avut, cu siguranţă, de învăţat din cele întâmplate.

La 28 de ani, Costin Niţescu este cel mai în vârstă din cei cinci tineri plecaţi să colinde munţii din sudul republicii Peru. Colegii săi, în vârstă de 21 - 22 de ani, sunt din Estonia şi Lituania.

Cu toţii îşi doresc o carieră în turism şi studiază, în acest scop, la universitatea din oraşul britanic Birmingham. Excursia din Peru a fost o aplicaţie practică a celor învăţate. Românul şi colegii săi au considerat că nu au nevoie de un ghid localnic când au plecat din oraşul Cuzco spre ruinele din munţi.

Numai că, după o primă escală la un parc arheologic, s-au rătăcit, la o altitudine de aproximativ 2800 de metri. Din fericire aveau un telefon prin satelit cu care au putut cere ajutor. Salvamontiştii poliţiei peruane au intrat imediat în acţiune, dar au avut nevoie de 18 ore şi de ajutorul unui elicopter pentru a-i găsi pe studenţi.

Costin Niţescu şi tovarăşii săi de drum erau doar obosiţi iar doi dintre ei - uşor deshidrataţi. Dar medicii care i-au examinat au constatat că erau, cu toţii, sănătoşi. Călătoria lor în Peru le-a oferit o experienţă de care, poate, s-ar fi lipsit, dar care le va fi, fără îndoială, de folos în viitoarea lor profesie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un turist român a fost salvat în munţii din Peru după 18 ore!