Antena Meniu Search
x

Video Căldură extremă în Franța, au fost impuse restricții la consumul de apă. Oamenii caută răcoarea în fântânile arteziene

Ţările din vestul Europei se confruntă cu un val de căldură cu totul neobişnuit pentru începutul verii. În Spania, temperatura a depăşit, pe alocuri, 40 şi chiar 42 de grade. La Madrid, mercurul s-a oprit la 38 de grade Celsius, dar chiar şi aşa, căldura a fost greu de suportat pentru mulţi localnici, care au căutat răcoarea în fântânile arteziene. 

de Redactia Observator

la 15.06.2022, 08:38

Vezi și

Canicula se va menţine până la sfârşitul săptămânii, iar de astăzi se va extinde şi în Franţa, unde alerta meteo este instituită în regiunile din sud. 

Consumul apei este deja supus restricţiilor pentru o treime din teritoriul Franţei, după o primăvară foarte secetoasă. Guvernul de la Paris a alocat 500 de milioane de euro pentru amenajarea de spaţii verzi care să răcorească atmosfera în oraşe. Dar iniţiativa va avea efecte doar pe viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Căldură extremă în Franța, au fost impuse restricții la consumul de apă. Oamenii caută răcoarea în fântânile arteziene