Antena Meniu Search
x

Galerie foto YouTuber arestat după ce și-a înscenat moartea "în scop educativ". Videoclipul a devenit viral în India

Ifran Khan, un creator de conţinut din India, în vârstă de 28 de ani, şi-a înscenat moartea după ce ar fi fost refuzat de iubita lui. Videoclipul a devenit în scurt timp viral, apropiaţii crezând că tânărul şi-a pus capăt zilelor.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 29.07.2021, 22:33

YouTuber-ul indian a fost arestat și obligat să-și ceară scuze după ce și-a înscenat într-un videoclip propria sinucidere. Clipul îngrozitor pe care bărbatul l-a postat apoi pe internet i-a făcut pe cei din familia lui să creadă că acesta chiar a murit, potrivit Daily Star.

În respectivul videoclip, care ulterior a fost şters de pe platformă, Ifran Khan s-a prefăcut că se sinucide, după o discuţie la telefon cu persoana iubită. Cu ajutorul unor efecte video speciale şi după lungi ore de editare video, bărbatul a reuşit să facă oamenii, inclusiv propria familie, să creadă că şi-a pus capăt zilelor după ce a fost lovit de tren.

Bărbatul şi-a înscenat moartea, dar spune că în scop educativ

Poliția a fost alertată după ce videoclipul a devenit viral pe Twitter. Oficialii l-au acuzat pe Khan pentru comiterea unui act de punere în pericol a vieții celorlalți, dar și a lui însuși, împreună cu acuzaţii de nerespectare a ordinii publice. El ar fi fost, de asemenea, acuzat de publicarea unei declarații care conține un zvon sau o știrie alarmantă cu intenția de a incita la comiterea unei infracțiuni. 

Khan a spus că videoclipul a fost postat „în scop de divertisment”, susținând că intenția sa nu a fost aceea de a încuraja oamenii să moară prin sinucidere. „Oamenii au luat-o în mod greșit și au crezut că îi încurajez pe tineri să se sinucidă dacă o fată îi respinge. De fapt, aceasta a fost doar prima parte a unei serii video pe care o făceam. În a doua parte, urma să mă trezesc din visul meu și să văd fețele părinților mei. Mesajul era menit să fie motivațional și să le spun oamenilor să nu moară prin sinucidere”, a spus el. Khan, care a trimis tuturor scuze publice, așteaptă în prezent verdictul instanței. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » YouTuber arestat după ce și-a înscenat moartea "în scop educativ". Videoclipul a devenit viral în India