Antena Meniu Search
x

Una dintre cele mai urate cladiri din lume a devenit hotel de lux

O cladire catalogata printre cele mai urate din lume a devenit hotel de lux cu o singura camera. Este vorba, de fapt, de un apartament de cinci stele, amenajat in turnul de televiziune construit la Praga pe vremea comunismului.

Vezi și

Turnul de televiziune din Praga a fost ridicat, in anii ‘80, de regimul comunist cehoslovac, ingrijorat ca oamenii preferau sa capteze semnalul televiziunilor din Occident. Dar, in timpul constructiei, in tara, au aparut si s-au raspandit antenele de satelit, asa ca, atunci cand a fost terminat, turnul nu mai servea la nimic. Acum, insa, un promotor s-a gandit sa exploateze singurul sau punct de atractie - privelistea orasului de la inaltime. “Seara, se poate vedea toata Praga chiar si din cada, deoarece baia are un perete de sticla”, a explicat Lucie Cerna.

Turnul declarat, in sondaje, cea mai urata cladire din Praga a fost, pe cat posibil, infrumusetat cu amuzante statuete de bebelusi.

Iar dupa amenajarea unui apartament de lux in fostele spatii tehnice, acum inutile, a devenit hotelul cu o singura camera. Pe langa vederea panoramica, vizitatorii se pot bucura si de mobilierul importat din Suedia sau de instalatiile si obiectele sanitare de inalta clasa. Desigur si pretul este pe masura: 1.000 de euro pe noapte, ce include, ce-i drept, cina, micul dejun, transport cu limuzina si serviciile unui valet. “Credem ca apartamentul va fi folosit, mai ales, pentru ocazii speciale, cum ar fi nuntile. Dar oricine poate petrece o noapte aici”, a mai spus Cerna

Hotelul din turn a fost inaugurat in luna februarie, dar, deocamdata, apartamentul a fost mai mult vizitat ca un muzeu si nu locuit. Clientii cu posibilitati mai modeste au la dispozitie un restaurant, o cafenea si o platforma de observatie de unde se pot si ei bucura de priveliste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Una dintre cele mai urate cladiri din lume a devenit hotel de lux