Antena Meniu Search
x

Video Una dintre cele mai vaccinate ţări din lume se confruntă cu o creştere mare a cazurilor COVID

Vaccinarea a redus numărul de infecţii şi ridică treptat restricţiile în Europa, prilej ca oamenii să dea startul la distracţie. În Barcelona, poliţia a intervenit pentru a opri petrecerile stradale cu număr ridicat de participanţi. În Marea Britanie, programul de imunizare a fost intensificat pentru a preveni pericolul răspândirii tulpinii din India. 

de Redactia Observator

la 16.05.2021, 21:04

Vezi și

"Fiesta" cum nu s-a mai văzut de mai bine de şase luni pe străzile Barcelonei. Aproape 9000 de oameni, majoritatea fără măşti, au uitat de distanţare şi au luat cu asalt centrul oraşului, dar şi plajele. Localurile s-au închis încă de la ora 23, însă distracţia a continuat mult peste program. 

Petrecerea stradală s-a încheiat odată cu venirea poliţiei, care a dispersat mulţimea şi i-a trimis pe oameni la casele lor. 

Spania a renunţat la starea de urgenţă încă de luni. Vineri traficul rutier la ieşirea din marile oraşe a crescut cu peste 40%, iar în cea mai mare gară din Madrid nu aveai loc să arunci un ac. 

În Italia, de ieri, turiştii vaccinaţi cu seruri aprobate în UE nu mai trebuie să stea în carantină. O plajă din apropiere de Roma îi aşteaptă pe vizitatori inclusiv cu prietenii lor blănoşi. 

Italienii aşteaptă marea relaxare de săptămâna viitoare, când ar putea fi permis inclusiv accesul în interiorul barurilor şi restaurantelor. 

De astfel de condiţii se pot bucura şi britanicii chiar de mâine, când se redeschid puburile, barurile şi restaurantele cu o capacitate de maxim 30 de persoane. 

Există şi îngrijorări, după ce în ultima săptămână numărul de cazuri de infecţii cu tulpina indiană s-a triplat. Autorităţile şi-au propus să vaccineze zilnic 1 milion de oameni. 

Matt Hancock, secretar britanic pentru Sănătate: Ne aflăm într-o cursă între programul de vacccinare şi virusul şi această nouă tulpină i-a oferit un sprijin în plus în această cursă. Suntem foarte încrezători în faptul că vaccinul va fi triumfător. 

În Seychelles, ţara cea mai vaccinată din lume, cu peste 60% din populaţie imunizată cu două doze Sinopharm sau Covishield, numărul infecţiilor aproape că s-a triplat faţă de finalul lunii aprilie. 

Jude Gedeon, comisar pentru sănătate publică: Aproape o treime din cazurile pozitive au fost descoperite în rândul oamenilor care au fost vaccinaţi cu două doze. 

Există însă şi veşti bune. Majoritatea celor vaccinaţi, care s-au infectat ulterior, sunt asimptomatici sau suferă forme uşoare ale bolii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Una dintre cele mai vaccinate ţări din lume se confruntă cu o creştere mare a cazurilor COVID