Antena Meniu Search
x

Ungaria pregătește ieşirea din Uniunea Europeană! Decizie de ULTIMĂ ORĂ a guvernului condus de Viktor Orban

Ungaria a lansat astăzi o campanie antieuropeană în care cere cetățenilor opiniile lor față de politicile de la Bruxelles care, potrivit guvernului ungar, amenință independența țării. 

Ungaria a lansat astăzi o campanie antieuropeană în care cere cetățenilor opiniile lor față de politicile de la Bruxelles care, potrivit guvernului ungar, amenință independența țării. 

Chestionarul intitulat ''Să oprim Bruxelles-ul'' a fost trimis către fiecare casă din Ungaria, a declarat un înalt oficial guvernamental, la lansarea oficială a campaniei.

''Urmează mari decizii și lupte și Ungaria nu poate ieși victorioasă decât dacă are sprijinul întregii țări'', a declarat Bence Tuzson.

Chestionarul include șase întrebări, referitoare în special la problema imigrației.

''Ce trebuie să facă Ungaria atunci când, în pofida unei recente serii de atacuri teroriste în Europa, Bruxelles-ul dorește să o forțeze să permită intrarea migranților care au ajuns ilegal în țară?'', este una dintre întrebări — care ca răspuns oferă posibilitatea de a alege între ''a permite acestor migranți să se deplaseze liber pe teritoriul țării'' sau ''ca aceștia să fie menținuți sub supraveghere până când autoritățile decid cu privire la cazul lor'', notează AFP, conform Agerpres.

Guvernul premierului conservator Viktor Orban a ordonat, cu reguli care au intrat în vigoare săptămâna trecută, detenția pe termen nedefinit a migranților în tabere situate la frontieră.

O altă întrebare se referă la organizațiile nonguvernamentale (ONG-uri) internaționale, care, potrivit guvernului ungar, susțin imigrația ilegală sau se ''amestecă'' în afacerile interne ale țării.

De câteva luni, guvernul ungar încearcă să reprime diverse ONG-uri pe care le califică drept ''politice'' sau ''militanți mercenari'' — în special cele fondate de miliardarul de origine ungară George Soros.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Ungaria pregătește ieşirea din Uniunea Europeană! Decizie de ULTIMĂ ORĂ a guvernului condus de Viktor Orban