Antena Meniu Search
x

Uniunea Europeană intenționează să acorde refugiaților ucraineni dreptul de ședere de până la 3 ani, în țările din blocul comunitar

Uniunea Europeană se pregătește să acorde ucrainenilor care fug din țara devastată de război dreptul de a rămâne și de a munci în cele 27 de națiuni din blocul comunitar timp de până la trei ani, au declarat, luni, înalți oficiali europeni, adăugând că statele de frontieră vor primi ajutor pentru a face față fluxului de refugiați.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.02.2022, 16:16

Uniunea Europeană intenționează să acorde refugiaților ucraineni dreptul de ședere de până la 3 ani, în țările din blocul comunitar - Profimedia Images

Cel puțin 400.000 de refugiați ucraineni au intrat în UE până acum, a declarat comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson. Membrii UE Polonia, România, Slovacia și Ungaria au granițe terestre cu Ucraina.

„Trebuie să ne pregătim pentru milioane de refugiați”, a declarat Johansson într-o conferință de presă, după o vizită la un punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina, scrie Reuters.

Johansson a spus că speră că miniștrii de Interne din UE vor conveni în următoarele zile asupra unei scheme de protecție pentru cei care fug din Ucraina.

UE, pregătită să activeze directiva de protecție temporară în cazul refugiaților ucraineni

Pe acelaşi subiect

Miniștrii i-au cerut duminică lui Johansson să pregătească propuneri pentru declanșarea directivei UE de protecție temporară, elaborată după războiul din Balcani din anii 1990, dar niciodată utilizată până acum.

Conceput pentru a face față sosirilor în masă a persoanelor strămutate în UE, acesta oferă același nivel de protecție, timp de până la trei ani, în toate țările UE, inclusiv un permis de ședere și acces la un loc de muncă și la asistență socială.

Voluntarii locali și autoritățile care îi ajută pe ucrainenii sosiți în România ”au dat dovadă de solidaritate, arătând că ne bazăm pe alte valori decât președintele rus Vladimir Putin și practicăm aceste valori”, a spus Johansson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Uniunea Europeană intenționează să acorde refugiaților ucraineni dreptul de ședere de până la 3 ani, în țările din blocul comunitar