Antena Meniu Search
x

UPDATE! Bilanţul atacului terorist din capitala Burkinei Faso: au murit 28 de civili şi patru terorişti

Atacul terorist din capitala Burkinei Faso s-a soldat cu moartea a 28 de civili şi patru terorişti

Vezi și

Atacul terorist din capitala Burkinei Faso s-a soldat cu moartea a 28 de civili şi patru terorişti. Majoritatea victimelor sunt cetăţeni străini din 18 state diferite. Potrivit Ministerului de Externe, nu sunt cetăţeni români ucişi sau răniţi în urma atacului. Forţele de securitate susţinute şi de unităţi speciale franceze au luptat aproape 12 ore până au reuşit să neutralizeze ultimii terorişti, baricadaţi într-un hotel de lux.

Deşi în Burkina Faso au mai avut loc confruntări armate sau lovituri de stat, un atac terorist de o asemenea amploare este fără precedent în istoria micii ţări africane. Scenariul masacrului se aseamănă cu cel al atentatelor din noiembrie, de la Paris, sau al celor de acum câteva zile, de la Jakarta. Teroriştii, care scandau "Allah este mare", au mitraliat şi incendiat terasele unor cafenele frecventate mai ales de cetăţeni străini. Apoi s-au baricadat într-un hotel ai cărui locatari au fost luaţi ostatici.

Printre victime se numără o fetiţă de cinci ani, fiica patronului uneia din cafenele, şase cetăţeni canadieni, doi francezi şi doi elveţieni. Militarii localnici şi cei francezi au reuşit să elibereze peste 120 de ostatici, reţinuţi în hotel, înaintea luptelor finale cu teroriştii. Numărul total al acestora este încă incert dar forţele de securitate au ucis patru dintre ei, doi bărbaţi şi două femei.

Atacul a fost revendicat de ramura nord-africană a reţelei al-Qaida, printr-un comunicat intitulat "Un mesaj scris cu sânge". Reţeaua teroristă a precizat că agresorii aparţineau grupării MURABITUN, care l-a răpit, anul trecut, pe românul Iulian Gherguţ, tot în Burkina Faso. După luptele de ieri s-a anunţat că în nordul ţării au mai fost răpiţi doi străini: doi medici australieni trecuţi de 80 de ani care trăiau de peste patru decenii în zonă şi lucrau, ca voluntari, într-o clinică înfiinţată chiar de ei.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Bilanţul atacului terorist din capitala Burkinei Faso: au murit 28 de civili şi patru terorişti