Antena Meniu Search
x

Video Uraganul Fiona a făcut prăpăd în estul Canadei. Peste jumătate de milion de case fără curent, copaci smulşi, o femeie dată dispărută

Uraganul Fiona a lovit puternic coasta atlantică a Canadei, sâmbătă, lăsând o jumătate de milion de case fără curent, daune materiale, iar o femeie a fost dată dispărută, fiind luată de ape, relatează AFP.

De Redactia Observator la 25.09.2022, 21:48
Vezi și

Două femei au fost luate de ape în Channel-Port-aux-Basques, în provincia Newfoundland, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei. Una dintre cele două victime, luată de ape după prăbuşirea casei sale, a fost salvată şi internată la spital, cealaltă rămâne dispărută.

Copaci smulşi, case distruse, linii electrice avariate

"Fiona a venit şi şi-a lăsat amprenta asupra New Scotland şi a provinciilor învecinate”, a declarat premierul acestei regiuni, Tim Houston, în cadrul unei conferinţe de presă sâmbătă după-amiază, potrivit news.ro.

La ora locală 21.00. (00:00 GMT duminică), vânturi puternice încă bateau peste nordul insulei Cape Breton, vestul Newfoundland şi Insulele Madeleine Fiona, acum însoţită de vânturi de 110 km/h, ar trebui să se îndrepte spre Quebec şi sud-estul Labradorului până la sfârşitul nopţii.

Pe acelaşi subiect

"Mă gândesc la toţi cei afectaţi de uraganul Fiona. Să ştiţi că suntem alături de voi", a scris premierul canadian Justin Trudeau pe Twitter, anunţând că autorităţile federale sunt pregătite "să ofere provinciilor resurse suplimentare".

Justin Trudeau şi-a anulat prezenţa la funeraliile lui Shinzo Abe

Şeful guvernului, care şi-a anulat participarea în Japonia la înmormântarea fostului premier japonez Shinzo Abe, a dat asigurări sâmbătă după-amiază în timpul unei conferinţe de presă "că urmăreşte situaţia îndeaproape”.

Fiona a trecut, vineri, în largul Bermudelor, după ce făcuse ravagii în Caraibe. Uraganul a provocat rafale de 160 km/h şi ploi abundente pe acest teritoriu britanic de aproximativ 64.000 de locuitori situat în mijlocul Oceanului Atlantic, dar fără a fi înregistrate victime sau pagube majore.

Fiona a provocat moartea a patru persoane în Puerto Rico, un teritoriu american, potrivit unui oficial citat de presa locală. Un deces a fost raportat în Guadelupa (Franţa) şi două în Republica Dominicană.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Uraganul Fiona a făcut prăpăd în estul Canadei. Peste jumătate de milion de case fără curent, copaci smulşi, o femeie dată dispărută