Antena Meniu Search
x

Uraganul Patricia a provocat în Mexic pagube mai puțin grave

Uraganul Patricia, cel mai mare din istorie, a trecut vineri pe deasupra coastei Mexicului la Oceanul Pacific, provocând pagube mai puțin grave decât se estimase

Uraganul Patricia, cel mai mare din istorie, a trecut vineri pe deasupra coastei Mexicului la Oceanul Pacific, provocând pagube mai puțin grave decât se estimase

Autoritățile i-au mutat pe locuitori, au închis porturile și școlile și i-au evacuat pe turiști înainte ca uraganul de categoria a 5-a să ajungă la statul Jalisco.

Însă, la cinci ore după ce uraganul a ajuns deasupra Mexicului, președintele Enrique Pena Nieto a anunțat într-un mesaj televizat că "pagubele sunt mai puțin grave decât cele așteptate de la un uragan de asemenea magnitudine".

Președintele mexican a cerut totuși populației să rămână în adăposturi, reamintind că uraganul reprezintă încă o amenințare. "Nu putem încă să ne coborâm garda. Insist asupra faptului că partea cea mai periculoasă a uraganului nu a intrat încă pe teritoriul nostru", a spus șeful statului.

Între timp însă, Centrul național al uraganelor de la Miami, a anunțat că uraganul a scăzut în intensitate până la categoria a 2-a deasupra Mexicului, relatează Reuters.

Uraganul a lovit localitatea Emiliano Zapata, aflată la 95 km de portul Manzanillo, la ora locală 18.15 (23.15 GMT), a anunțat anterior directorul Comisiei mexicane a apei, Roberto Ramirez.

Uraganul a slăbit lejer dar s-a menținut la categoria a 5-a cu rafale de vânt de până la 270 km/h, după ce a înregistrat viteze record ale vântului de 325 km/h puțin mai devreme, suscitând temeri privind pagube considerabile la momentul intrării sale în Mexic.

Uraganul Patricia este mai puternic decât taifunul Haiyan, care a provocat moartea sau dispariția a 7.350 de persoane în Filipine în noiembrie 2013.

În cursul serii de vineri, guvernatorul statului Jalisco, Aristoteles Sandoval, a scris pe contul său de Twitter că "pentru moment nu a fost raportat niciun deces".

În statul Colima, unde se află orașul Manzanillo, 350 de arbori au fost smulși, "dar din fericire nu există decât pagube materiale", a declarat secretarul de stat pentru turism, José Calzada.

Câteva alunecări de teren au blocat autostrada între Colima și Manzanillo, a spus ministrul transporturilor, Ruiz Esparza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Uraganul Patricia a provocat în Mexic pagube mai puțin grave