Antena Meniu Search
x

Video Urmările bombardamentelor ruseşti în Reni şi Ismail. Au distrus mai multe silozuri de cereale şi depozite, la câţiva km de graniţa României

Noi bombardamente, azi-noapte, la câteva sute de metri de graniţa României. Ruşii au atacat cu drone porturile Reni şi Ismail, printre puţinele alternative pe care le mai are Ucraina pentru a-şi exporta grânele. Seria de explozii a fost surprinsă ca de fiecare dată de marinarii români, şocaţi de ploaia de proiectile.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 16.08.2023, 15:06

Vezi și

Din fericire nu au fost raportate victime şi nici pagube cel puţin în ceea ce priveşte navele româneşti. Atacurile s-au produs însă la câţiva kilometri de graniţa României în porturile fluviale Ismail şi Reni.

Au fost afectate mai multe silozuri de cereale dar şi mai multe depozite. Se crede că aceasta ar fi fost principala ţintă a acestor atacuri.

Guvernatorul regiunii Odesa le-a cerut locuitorilor din Ismail să se pună la adăpost în jurul orei 1 dimineaţa. O oră mai târziu însă a fost anulată această alertă aeriană. La începutul acestei luni un astfel de atac a crescut preţurile la alimente.

"Terorişti ruşi au atacat regiunea Odesa de două ori noaptea trecută cu drone de atac. Principala ţintă o reprezintă portul şi infrastructura pentru cereale din sudul regiunii", a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, pe aplicaţia Telegram.

Pe acelaşi subiect

Biroul preşedintelui ucrainean a informat că nu s-au înregistrat victime

Forţele aeriene ucrainene au afirmat că au distrus 13 drone lansate de Rusia în direcţia regiunilor Odesa şi Nikolaev, în sud. Nu se ştie deocamdată câte drone a lansat Rusia.

Din porturile ucrainene la Dunăre plecau circa un sfert din exporturile de cereale înainte de retragerea Rusiei, luna trecută, din acordul mediat de ONU pentru exportul cerealelor via Marea Neagră. Ulterior porturile au devenit principala rută de export, cerealele fiind trimise pe barje în portul românesc la Marea Neagră Constanţa, pentru a pleca mai departe, menţionează Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Urmările bombardamentelor ruseşti în Reni şi Ismail. Au distrus mai multe silozuri de cereale şi depozite, la câţiva km de graniţa României