Antena Meniu Search
x

Ursula von der Leyen este noul Președinte al Comisiei Europene, în urma votului europarlamentarilor

Ursula von der Leyen a devenit noul Președinte al Comisiei Europene, după votul dat de Parlamentul European, marți seară. Germana, o apropiată a cancelarului Angela Merkel, devine prima femeie care ocupă această funcție de top a Uniunii Europene.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 16.07.2019, 21:27

Ursula von der Leyen în Parlamentul European
Ursula von der Leyen a fost aleasă Președinte al Comisiei Europene, prin votul europarlamentarilor - Reuters

Ursula von der Leyen a devenit noul Președinte al Comisiei Europene, după votul dat de Parlamentul European, marți seară. Germana, o apropiată a cancelarului Angela Merkel, devine prima femeie care ocupă această funcție de top a Uniunii Europene.

Germana Ursula von der Leyen a fost desemnată șefa Comisiei Europene printr-un vot secret al europarlamentarilor. O majoritate relativ firavă, de 383 de voturi, s-a exprimat în favoarea ei. 327 de europarlamentari au fost împotrivă.

Pentru confirmare, Ursula von der Leyen avea nevoie de voturile a 374 de parlamentari europeni și a obținut cu 9 mai mult. La vot au participat 747 dintre cei 751 europarlamentari aleși la scrutinul din luna mai.

Ursula von der Leyen va lua locul lui Jean Claude Juncker în funcția de Președinte al Comisiei Europene de la 1 noiembrie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În vârstă de 60 de ani, Ursula von der Leyen este din 2013 Ministru al Apărării în Germania. De altfel, ea este o apropiată a Cancelarului Angela Merkel, cu care e și colegă de partid, în Uniunea Creștin Democrată (CDU).

Născută la Bruxelles, pe 8 octombrie 1958, Ursula von der Leyen este mamă a 7 copii și, înainte de a intra în politică, a practicat profesia de medic ginecolog. Germana a fost nominalizată la funcția de șef al Comisiei Europene după o serie de negocieri îndelungate între liderii Consiliului European.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ursula von der Leyen este noul Președinte al Comisiei Europene, în urma votului europarlamentarilor