Antena Meniu Search
x

Vaccinare anti-Covid obligatorie pentru profesori și funcționari publici, în Ucraina

Ministerul Sănătății din Ucraina a aprobat o listă a instituțiilor ai căror angajați sunt supuși vaccinării obligatorii împotriva Covid-19. Potrivit unui comunicat oficial, citat de presa din Ucraina, decizia vizează în mod special funcționarii publici și cadrele didactice.

De Ana Maria Ghiarasim la 08.10.2021, 17:20
Vaccinare anti-Covid obligatorie pentru profesori și funcționari publici, în Ucraina
Vaccinare anti-Covid obligatorie pentru profesori și funcționari publici, în Ucraina - Profimedia Images

Astfel, toți funcționarii publici din administrațiile centrale și locale, precum și cadrele didactice, inclusiv extrașcolare, indiferent de forma de învățământ, au la dispoziție o lună pentru a se vaccina anti-Covid, după ce țara se confruntă cu un val puternic de infectări.

Persoanele care refuză vaccinarea vor fi suspendate din funcție fără drept de plată. 

„Aproape toți cei spitalizați cu COVID-19 sunt nevaccinați. Această decizie este menită să protejeze viața și sănătatea ucrainenilor, a celor dragi, prin crearea unui mediu sigur în instituțiile statului și instituțiile de învățământ”, a declarat ministrul Sănătății din Ucraina, Viktor Liashko, potrivit kyivpost.com.

Până la sfârşitul lunii septembrie 70% din cei circa 1,2 milioane de profesori ucraineni au primit cel puţin prima doză de vaccin şi 46% schema completă. Vineri, autoritățile au anunțat 16.362 de noi cazuri de COVID-19 şi 241 decese asociate bolii, un record al ultimelor luni pentru Ucraina. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Vaccinare anti-Covid obligatorie pentru profesori și funcționari publici, în Ucraina