Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un val de aer polar a creat peisaje spectaculoase în SUA. Imagini de poveste, la minus 35 de grade

Milioane de americani se pregătesc pentru un Revelion. îngheţat. Un nou val de aer venit din Arctica va afecta, în zilele următoare, o mare parte din teritoriu.

de Redactia Observator

la 30.12.2017 , 21:34

Milioane de americani se pregătesc pentru un Revelion. îngheţat. Un nou val de aer venit din Arctica va afecta, în zilele următoare, o mare parte din teritoriul Statelor Unite, lovit deja de ninsori puternice şi de ger. Şi în Marea Britanie, Anul Nou va fi însoţit de o furtună violentă.

Aerul polar şi ninsorile grele din nord-vestul Statelor Unite au adus temperaturi de minus 35 de grade Celsius înainte de Anul Nou.

Cele mai vulnerabile în faţa gerului sunt persoanele fără adăpost.

Vezi și

Aflat la graniţa dintre Statele Unite şi Canada, lacul Erie a încremenit din cauza curentului arctic. Gheaţa a creat un peisaj de poveste.

Aerul polar nu a îngheţat şi sarcasmul lui Donald Trump, care s-a refugiat în această perioadă la vila sa din Florida. "Poate ne-ar prinde bine puţin din acea vestită încălzire globală", a scris preşedintele american pe Twitter.

Gheaţa şi zăpada au acoperit şi malurile cascadei Niagara. Este un peisaj fascinant pentru puţinii turişti care se încumetă să ajungă aici pe o asemenea vreme. La celălalt capăt al oceanului, Marea Britanie se pregăteşte să înfrunte furtuna Dylan, care va fi însoţită de rafale de vânt de 130 kilometri pe oră. Vremea rea nu ocoleşte nici China. În Beijing şi în numeroase provincii ale ţării, ceaţa a paralizat circulaţia rutieră.

Chiar dacă 2017 se încheie pe un ger cumplit în America de Nord, datele NASA arată că poate fi considerat unul dintre cei mai călduroşi ani din istorie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un val de aer polar a creat peisaje spectaculoase în SUA. Imagini de poveste, la minus 35 de grade