Antena Meniu Search
x

Un val de caniculă a invadat mai multe țări precum Turcia, Grecia, Israel și Cipru

Canicula pune în pericol lupta cu pandemia. În Cipru, Grecia şi Turcia s-au înregistrat temperaturi record pentru această perioadă a anului. Iar Israelul a decis ca masca de protecţie să nu mai fie obligatorie, după ce oamenii s-au plâns că se sufocă la propriu sub ea.

de Redactia Observator

la 20.05.2020, 00:00

Vezi și
  • În Israel au fost șase zile consecutive cu temperaturi de peste 40 de grade.
  • Grecii au acces doar pe câteva plaje, iar locurile sunt limitate.

Israelul este afectat de cel mai lung val de caniculă din istoria ţării: 6 zile cu temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius. Autorităţile au decis ca până în 22 mai, masca de protecţie să nu mai fie obligatorie în locuri publice, după ce oamenii s-au plâns că se sufocă.

Iar fără mască şi fără teamă de virus, mulţimile au invadat plajele redeschise de doar câteva zile. 

Cipru s-a transformat într-un cuptor. În unele zone, termometrele au arătat peste 42 de grade Celsius. La umbră. 

Atmosfera sufocantă nu îi sperie însă pe localnici. 

Oamenii s-au strâns în număr mare pe plaje, deşi doar scăldatul este permis. Poliţiştii au dat zeci de amenzi celor care au încercat să profite de soare pentru a se bronza. 

Valul de căldură a cuprins şi teritoriul Greciei. În Atena, au fost cele mai fierbinţi zile de mai din ultimii 130 de ani. S-au înregistrat 37 de grade. 

Elenii au acces doar pe câteva plaje care au fost redeschise. Locurile pe nisip sunt însă limitate. Mulţi s-au răcorit în jurul fântânilor sau pe spaţiile verzi şi au făcut cozi la magazinele de îngheţată. Căldura i-a făcut să uite de distanţarea socială. 

În Turcia, oamenii sunt obligaţi să respecte în continuare restricţiile, chiar dacă vara a venit mai devreme. În Istanbul, vârstnicii de peste 65 de ani au la dispoziţie doar patru ore pe zi pentru a se răcori. Cei mai curajoşi s-au scăldat în apele Bosforului. 

Locuitorii Antalyei au înfruntat cea mai călduroasă zi de mai din ultimii 91 de ani. Plajele au rămas însă închise, iar oamenii au trebuit să găsească alte metode care să-i ajute să suporte cele 40 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un val de caniculă a invadat mai multe țări precum Turcia, Grecia, Israel și Cipru