Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vamco, taifunul ucigaş care a făcut cel puţin 67 de morţi în Filipine, a ajuns şi în Vietnam

67 de oameni şi-au pierdut viaţa în Filipine din cauza taifunului Vamco, cea mai puternică furtună din acest an. Sute de mii de persoane au fost afectate de calamitate. În aşteptarea taifunului, autorităţile din Vietnam au evacuat zeci de mii de oameni.

de Andreea Anghel

la 15.11.2020 , 17:58

  • Taifunul Vamco a ucis cel puţin 67 de persoane din Filipine
  • În aşteptarea furtunii, autorităţile din Vietnam au evacuat zeci de mii de oameni
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Cu vânturi de până la 150 km/h, taifunul Vamco a lovit coasta Vietnamului. Deși furtuna pare că îşi va mai slăbi din intensitate, există încă o amenințare cu inundații și alunecări de teren.

Provinciile au planificat din timp să evacueze 468.000 de persoane. 

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vietnamul este predispus la furtuni distructive, iar Vamco ar fi cea de-a 13-a care ar lovi țara în acest an. Peste 160 de persoane au fost ucise în dezastre naturale declanșate de furtuni, de la începutul lunii octombrie. 

''De fiecare dată când încep să își reconstruiască viețile și mijloacele de trai, sunt loviţi de o altă furtună'', a declarat Nguyen Thi Xuan Thu, președintele Societății Crucii Roșii din Vietnam.

În Filipine, autorităţile s-au grăbit să salveze mii de oameni, după ce taifunul a lovit puternic cea mai mare insulă, Luzon, potrivit cnn.com. Douăsprezece persoane sunt în continuare date dispărute. Majoritatea victimelor au fost înregistrate în regiunea nordică Cagayan Valley.

Salvatorii continuă să le aducă hrană și apă oamenilor afectaţi în urma distrugerilor. 

Peste 25.000 de case au fost avariate

Profimedia Images

Peste 25.000 de case au fost avariate, din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren cauzate de precipitațiile abundente și vânturile puternice aduse de furtuna Vamco. Mai mult, potrivit autorităţilor locale, un baraj important a cedat în urma ploilor torenţiale. 

Taifunul a provocat inundații și alunecări de teren

Profimedia Images

Vamco a fost cel mai puternic taifun care a lovit Filipine în acest an, provocând pagube uriaşe pentru locuitori. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa, iar în prezent 12 persoane sunt căutate de salvatori.

Andreea Anghel Like

Andreea Anghel are o experiență de doi ani în presa audiovizuală, iar din octombrie 2020 s-a alăturat echipei observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Vamco, taifunul ucigaş care a făcut cel puţin 67 de morţi în Filipine, a ajuns şi în Vietnam