Antena Meniu Search
x

Van Gogh, din nou "rege" la Amsterdam. Muzeul, unde pot fi admirate lucrarile marelui pictor, s-a redeschis

Van Gogh e din nou "rege" la Amsterdam. Dupa sapte luni de renovari, muzeul unde pot fi admirate lucrarile marelui pictor s-a redeschis. Iar vizitatorii au asteptat zeci de minute sa le admire

Vezi și

Oamenii nu stateau la coada imensa pentru a intra la vreun parc de distractii sau la piscina ci, atentie, la muzeu. Nu unul oarecare ci unul dedicat exclusiv lucrarilor marelui pictor Vincent Van Gogh. Cladirea a fost recent renovata si dupa sapte luni de lucrari de restaurare, ieri, a fost redeschisa publicului larg. “Marea diferenta pentru vizitatori sunt culorile peretilor. In mod normal erau albi dar acum am recurs la culori inchise pe toti peretii”, a declarat directorul muzeului, Marije Vellekoop.

Expozitia de inaugurare a fost numita "Vincent la munca", o expozitie axata pe metodele de lucru ale lui Van Gogh, de la vopseluri pana la pensule si alte unelte pe care le-a folosit maestrul. “Sunt multe de vazut aici, mult mai multe picture semnate Van Gogh, desene, scrisori, materiale ale artistului si in general chestii pe care in mod normal nu le gaseai pana acum la Muzeul Van Gogh”, a mai precizat Marije Vellekoop.

Cel mai admirat tablou e un autoportret in care Van Gogh s-a pictat in spatele unei panze, cu pensule si o paleta in mana. Vincent Van Gogh a fost un pictor olandez post-impresionist nascut in 1853. A suferit de boli mintale, care la varsta de 37 ani l-au impins la sinucidere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Van Gogh, din nou "rege" la Amsterdam. Muzeul, unde pot fi admirate lucrarile marelui pictor, s-a redeschis