Vaticanul recunoaște exorcismul!
Pentru prima dată în istorie, Vaticanul a recunoscut, în mod oficial, Asociația Internaţională a Exorciştilor. Astfel, asociația a primit un statut juridic în baza Codului de drept canonic, informează agenţiile italiene.

Pentru prima dată în istorie, Vaticanul a recunoscut, în mod oficial, Asociația Internaţională a Exorciştilor. Astfel, asociația a primit un statut juridic în baza Codului de drept canonic, informează agenţiile italiene.
Primul care a înființat această asociație, în anii 80, este preotul Gabriel Amorth. Acesta este și cel mai renumit exorcist catolic. Fenomenul a fost considerat pentru mult timp o practică ocultă, iar Vaticanul îşi menţinea la acea vreme rezerva faţă de acceptarea sa publică.
La începutul anilor 90, preotul Gabriel Amorth a organizat o întâlnire cu mai mulți exorciști printre care și cu exorcistul francez René Chenessau şi de teologul René Laurentin. Succesul întâlnirii i-a determinat pe preoţii exorcişti să stabilească un calendar al întrunirilor.
În prezent, asociația are în prezent peste 250 de exorcişti din 30 de state. Papa Ioan Paul al II-lea a modernizat ritualul exorcismului în 1998, după 400 de ani.
- Femeia cu flori galbene care i-a atras atenţia Papei Francisc, la prima apariţie după internare. "M-a privit numai...
- Papa Francisc va fi externat duminică. A stat în spital mai bine de o lună, grav afectat de o dublă pneumonie
- Papa Francisc nu mai folosește ventilația mecanică. Starea suveranului pontif se îmbunătăţeşte treptat
- Vatican a publicat prima fotografie a Papei Francisc de la spitalizarea sa
- Papa Francisc a transmis că "trece printr-o perioadă de încercare" şi le mulţumeşte credincioşilor pentru...
În timpul exorcizării, preoţii rostesc o serie de rugăciuni puternice pentru alungarea demonilor din corpul persoanei posedate.
Exorcizarea este o practică străveche despre care se crede că poate alunga demoni care au pus stăpânire asupra unor oameni sau locuri. Practica există şi este aplicată în mai multe religii, printre care şi religia romano-catolică, dar este tratată cu scepticism de mulţi credincioşi.
Înapoi la Homepage
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰