Antena Meniu Search
x

Vaticanul va trimite discursul Papei Francisc în spațiu. Conține îndemnul transmis în 2020 unei lumi "înfricoşate şi pierdute", în plină pandemie

Vaticanul a prezentat luni un proiect care vizează trimiterea în spaţiu a unei cărţi digitale miniaturizate care conţine un mesaj de speranţă transmis de Papa Francisc în 2020, în plină pandemie de COVID-19, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 12:19

Papa Francisc
Papa Francisc - Profimedia Images

Această "nano-carte" va fi pusă pe orbită la o altitudine de 525 km de o rachetă SpaceX Falcon 9, care va decola pe 10 iunie de la baza aeriană Vandenberg, din California, a anunţat Sfântul Scaun în cadrul unei conferinţe de presă la Roma.

Partea electronică microgravată de doar 2 mm va fi îmbarcată pe un satelit dreptunghiular de aproximativ 30 de cm (un "CubeSat"), echipat cu panouri solare şi proiectat de elevii Şcolii Politehnice din Torino (Italia).

Acesta va conţine un discurs rostit de papa Francisc pe 27 martie 2020, în timpul pandemiei. În acea zi, singur într-o Piaţă Sf. Petru pustie şi lovită de ploaie, liderul Bisericii Catolice îndemna lumea "înfricoşată şi pierdută" să-şi reconsidere priorităţile.

Dorinţa Vaticanului de a transmite discursul dincolo de graniţele terestre

Numit "Spei Satelles" ("satelitul speranţei", în latină), proiectul - al cărui buget nu a fost precizat - este realizat în comun de Vatican, Agenţia spaţială italiană şi mai multe institute italiene.

Obiectivul acestei colaborări este de a trimite acest discurs "dincolo de graniţele terestre pentru a ajunge din spaţiu la cât mai multe femei şi bărbaţi de pe planeta noastră în dificultate", a declarat preşedintele Agenţiei spaţiale italiene, Giorgio Saccoccia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Vaticanul va trimite discursul Papei Francisc în spațiu. Conține îndemnul transmis în 2020 unei lumi "înfricoşate şi pierdute", în plină pandemie