Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Vecinul meu a fost îngropat de viu". Ciclonul Casandra a făcut prăpăd în Croația și Bosnia: 140 de litri de apă pe metru pătrat

Coşmar în Balcani. O viitură de doi metri a făcut prăpăd în Croaţia, unde a plouat într-o oră cât în două luni şi jumătate. Ciclonul Casandra a devastat şi Grecia, unde un bărbat a murit luat de puhoaie. 

de Redactia Observator

la 06.10.2024 , 19:32

Şuvoaie înfricoşătoare au măturat Croaţia. Ciclonul mediteranean a adus potopul: s-au adunat peste 140 de litri de apă pe metru pătrat în doar o oră. 

Peste 3.000 de oameni au rămas fără electricitate în casele care abia se mai ţin pe picioare după ce au fost lovite de ape. Aversele au provocat şi alunecări de teren, iar multe drumuri sunt blocate de mâl, crengi şi pietre aduse de puhoaie.

La graniţa cu Croaţia, unde a avut loc o alunecare de teren catastrofală din cauza ciclonului Cassandra, echipele de salvare caută zi şi noapte supravieţuitori. Cel puţin 21 de oameni au murit, dar lista îndoliată va mai creşte, se tem pompierii.

Vezi și

Oamenii au crezut că a cedat un baraj de apă

"Vecinul meu a fost îngropat de viu de o alunecare de teren în casa lui. Se pare că a vrut să iasă, dar torentul a fost atât de puternic, încât l-a închis în casă, unde a murit", a povestit un localnic.

Furtuna violentă a adus necazuri şi în Grecia. Un bărbat de 52 de ani a fost luat de ape, iar pompierii i-au găsit trupul la şase kilometri distanţă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Ştiri externe » "Vecinul meu a fost îngropat de viu". Ciclonul Casandra a făcut prăpăd în Croația și Bosnia: 140 de litri de apă pe metru pătrat