Antena Meniu Search
x

China interzice la televizor apariția bărbaților ”pămpălăi", ”efeminați” și a ”vedetelor vulgare”. Autoritățile se tem că nu sunt suficient de masculini

Autorităţile chineze au implementat o serie de măsuri fără precedent pe care le consideră necesare pentru "dezvoltarea şi regenerarea ţării". Noile hotărâri anunţă totodată înăsprirea controalelor realizate de Partidul Comunist.

de Redactia Observator

la 03.09.2021, 13:33

Xiao Zhan, artist chinez
Xiao Zhan, artist chinez - Profimedia

Oficialii chinezi au interzis apariţiile televizate ale bărbaţilor efeminaţi şi îndeamnă posturile de televiziune să promoveze tot mai mult cultura ţării. Executivul de la Beijing extinde o campanie pentru a întări controlul asupra companiilor prin care doreşte impunerea moralităţii, transmite Los Angeles Times.

Practic companiile și cetățenii sunt supuși unei presiuni tot mai mari de a se alinia la viziunea partidului comunist despre o China mai puternică și o societate mai sănătoasă. Televiziunile trebuie să interzică prmovarea ”bărbaților pămpălăi și altor estetici anormale”, a spus autoritate publică de reglementare a audiovizualului din China, folosind un termen jignitor pentru bărbații percepuți ca efeminați.  

Autoritățile chineze sunt îngrijorate că starurile pop chineze, influențate de aspectul androgin al unor cântăreți și actori sud-coreeni și japonezi, nu reușesc să încurajeze tinerii din China să fie suficient de masculini. Radiodifuzorii trebuie să evite promovarea „vedetelor vulgare pe internet” și admirației față de bogăție și faimă, a spus autoritatea de reglementare.

China limitează activitatea copiilor la jocurile video

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Xi Jinping vorbeşte depre o regenerare naţională şi anunţă declanșarea unor controale mai severe ale Partidului Comunist asupra activităţilor, afacerilor, educaţiei, culturii şi religiei. Hotărârea vine la doar câteva zile după ce guvernul a decis să reducă timpul pe care copiii îl pot petrece în faţa jocurilor video la doar trei ore pe săptămână, după un orar bine stabilit.

Decizia a fost luată în urma îngrijorărilor apărut cu privire la impactul jocurilor asupra tinerilor. Cu o lună înainte de implementarea acestor reguli, un articol publicat de Economic Information Daily susţinea că mulţi adolescenţi au devenit dependenţi de jocurile online, acestea din urmă având un impact negativ asupra lor. Dezvoltatorii de jocuri au fost deja obligați să prezinte noi proiecte, care vor fi trimise către aprobare guvernului, înainte de a putea fi lansate. Oficialii le-au cerut acestora să includă în jocuri teme naționaliste. 

Vedetele vulgare nu vor mai putea fi promovate

Totodată, oficialii încearcă să descurajeze promovarea vedetelor considerate ”vulgare” pe internet. Platformele nu vor mai putea publica clasamente despre averile vedetelor sau rangul de celebritate al acestora, iar grupurile de fani vor fi reglementate. În schimb, programele TV trebuie să promoveze cultura tradiţională şi cultura socialistă. În iulie, platforma de socializare WeChat a șters conturi care promovau mișcarea LGBTQ, conduse de studenți și grupuri neguvernamentale. Nu era clar dacă pasul a fost ordonat de autoritățile chineze, dar a venit pe fondul înăspririi controalelor politice și sociale ale țării.

O actriță populară și miliardară, Zhao Wei, care era extrem de activă pe reţelele de socializare a dispărut de pe platformele de streaming fără explicații. Numele ei a fost eliminat din creditele filmelor și programelor TV. Ordinul de joi le-a transmis radiodifuzorilor să limiteze plata pentru artiștii interpreți și să evite condițiile contractuale care ar putea ajuta la ignorarea intenţionată a taxelor şi  impozitelor. O altă actriță, Zheng Shuang, a fost amendată săptămâna trecută cu 46 de milioane de dolari pentru evaziune fiscală.

Practic pe lista neagră a guvernului chinez au intrat celebritățile ale căror nume sunt legate de ”scandaluri”, suspecte de evaziune fiscală, care își etalează ostentativ averile și faima, care sunt legate de companii, afaceri sau personalități non grata pentru autoritățile chineze sau care promovează idei și mișcări ce nu sunt agreate de partidul comunist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » China interzice la televizor apariția bărbaților ”pămpălăi", ”efeminați” și a ”vedetelor vulgare”. Autoritățile se tem că nu sunt suficient de masculini