Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vershbow: NATO trebuie să-și intensifice postura de descurajare și apărare împotriva tuturor amenințărilor

Alianța Nord-Atlantică trebuie să-și intensifice postura de descurajare și apărare împotriva tuturor amenințărilor atât pe flancul estic, cât și pe flancul sudic, a declarat luni, la București, adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, la finalul întâlnirii avute cu ministrul român al Apărării, Mihnea Motoc.

de Redactia Observator

la 25.04.2016 , 13:56

Alianța Nord-Atlantică trebuie să-și intensifice postura de descurajare și apărare împotriva tuturor amenințărilor atât pe flancul estic, cât și pe flancul sudic, a declarat luni, la București, adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, la finalul întâlnirii avute cu ministrul român al Apărării, Mihnea Motoc.

"Această discuție a fost o ocazie deosebită pentru ca noi să identificăm cu prioritate acele elemente care să stea în fruntea agendei Summitului NATO și sunt convins că aceste probleme vor fi abordate și pe parcursul reuniunii pe care o voi prezida astăzi. Sunt foarte multe elemente importante pentru agenda Summitului de la Varșovia. Este foarte importantă intensificarea posturii de apărare și descurajare împotriva tuturor amenințărilor cu care ne confruntăm. Am stabilit că ne trebuie o abordare de 360 de grade, pentru că avem foarte multe provocări și amenințări cu care ne confruntăm, atât pe flancul estic, pe care Rusia încearcă să schimbe unele dintre granițele deja existente, și de asemenea pe flancul sudic, unde ne confruntăm cu probleme legate de extremism, terorism", a precizat ambasadorul Alexander Vershbow, într-o declarație de presă comună cu ministrul român al Apărării.

Potrivit adjunctului secretarului general al NATO, discuția a avut în vedere și elementele care trebuie incluse în "acest concept de descurajare, ce trebuie să fie echilibrat pentru regiunea Mării Negre și identic cu cel din Marea Baltică", pentru că "provocările pot fi puțin de natură diferită, dar sunt la fel de importante".

Articolul continuă după reclamă

"Și datorită elementelor pe care ni le-ați prezentat cu amabilitate dumneavoastră miniștrii Apărării, la reuniunea din februarie, cred că noi, cei de la Comandamentul NATO, am putut să realizăm un cadru foarte important în ceea ce privește aceste măsuri de descurajare care trebuie să fie echilibrate", a arătat Alexander Vershbow, potrivit Agerpres.

De asemenea, adjunctul secretarului general al NATO a mulțumit României pentru contribuția adusă la activitatea Alianței. "Închei felicitând țara dumneavoastră pentru toate eforturile pe care le aduce la activitatea Alianței, participarea dumneavoastră în Afganistan, de asemenea, ajutorul în procesul de reformă în Republica Moldova și angajamentul privind cei 2% din PIB pentru Apărare începând cu anul viitor. Sunt doar câteva dintre elementele pe care România le realizează pentru Alianță", a subliniat oficialul NATO.

Ambasadorul Alexander Vershbow se află în România în perioada 24 — 26 aprilie, pentru a participa la reuniunea directorilor politici din ministerele apărării din țările membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Vershbow: NATO trebuie să-și intensifice postura de descurajare și apărare împotriva tuturor amenințărilor