Antena Meniu Search
x

Viața în Wuhan, punctul zero al pandemiei de coronavirus, revine la normal

Wuhan. China. Dacă nu ai şti că aici a fost punctul zero al pandemiei de COVID-19, ai crede că viaţa a revenit la normal. Străzile sunt pline de oameni, afacerile s-au redeschis şi traficul a fost reluat. 

de Redactia Observator

la 24.04.2020, 00:20

Vezi și
  • China nu a mai raportat niciun deces provocat de coronavirus de opt zile.
  • Locuitorii din Wuhan trăiesc după reguli stricte.

Dar Wuhan după pandemie şi după trei luni de izolare nu va mai fi la fel: reguli stricte sunt încă în vigoare şi oamenii trăiesc cu un sentiment permanent de teamă.

După trei luni de blocaj total, Wuhanul a revenit la viaţă.

E din nou forfotă la metrou, ca în zilele dinaintea pandemiei, iar străzile pustii au prins, din nou, culoare. Dincolo de primele impresii, noua realitate arată complet diferit. Cuvântul de ordine e precauţia.

David Culver, jurnalist CNN: Angajaţii pulverizează dezinfectant pe hainele noastre de fiecare dată când intrăm şi ne verifică temperatura. Înăuntru, chiar şi liftul îţi arată unde să stai. Şi îţi oferă un şerveţel pentru a atinge butoanele.

11 milioane de locuitori redescoperă viaţa în afara propriei locuinţe, după 76 de zile de izolare. Gesturile mici, precum o gustare în aer liber, au altă savoare.

Imaginile cu oamenii bolnavi, luaţi cu forţa de autorităţi, sunt încă vii în memoria oamenilor. Iar teama ca scenele dramatice surprinse la terapie intensivă să se repete este prezentă. Speranţa este, însă, mai puternică decât frica.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru localnici, restricţiile de circulaţie au fost ridicate pe 7 aprilie. Corespondentul CNN în China a putut să intre în punctul zero al pandemiei abia zilele trecute.

Printre cele mai şocante realităţi la care a asistat a fost redeschiderea pieţelor de animale vii. Se presupune că într-o astfel de piaţă îşi are originea virusul care a ucis peste 185 de mii de oameni.

Leo Poon, virolog Universitatea din Hong Kong: Nu cunoaştem trecutul acestor animale. Nu ştim câte virusuri sau boli ar putea ascunde.

China nu a mai raportat niciun deces provocat de coronavirus de opt zile. Pericolul vine însă din nord-est, dinspre Rusia.

În ultimele zile au fost raportate mai multe infecţii ale localnicilor care au călătorit acolo.

Frontiera cu Rusia rămâne deschisă doar pentru cetăţenii chinezi, iar accesul în oraşul Harbin este interzis pentru non-rezidenţi, în vreme ce localnicii sunt obligaţi să poarte măşti şi să prezinte un cod de bare care confirmă că nu au intrat în contact cu o persoană infectată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Viața în Wuhan, punctul zero al pandemiei de coronavirus, revine la normal