Antena Meniu Search
x

Video Victorii cu semnale de alarmă pentru Biden și Trump, în alegerile primare din Michigan. Umează super-marțea electorală

Donald Trump şi Joe Biden au câştigat detaşat alegerile primare republicane şi democrate din statul Michigan. Trump a învins-o din nou pe rivala sa, Nikkie Haley, după ce sâmbăta trecută a obţinut o altă victorie chiar în statul ei natal, Carolina de Sud. Totuşi, Hailey a promis că nu se va retrage din cursă. Aceasta mai are o şansă la super marţea electorală, pe 5 martie, atunci când mai multe state americane îşi vor desemna candidatul la funcţia de preşedinte al ţării. Michigan este ultimul stat în care se votează înainte de super-marțea electorală. 

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 08:44

Vezi și

Victoria lui Joe Biden în alegerile primare democrate a venit cu un avertisment din partea progresiștilor, a tinerilor votanți și a democraților americani arabi sub forma unui vot de protest "nealocat": Schimbați cursul în războiul din Gaza sau riscați să pierdeți o parte semnificativă a susținerii în ceea ce ar putea fi un stat decisiv în alegerile generale, au transmis aceștia, potrivit CNN.

Pe partea GOP, victoria lui Donald Trump nu a reușit să ascundă nicio potențială slăbiciune. Încă o dată, o parte semnificativă din membrii republicani a ieșit să voteze împotriva fostului președinte. Faptul că s-a întâmplat în Michigan, unul dintre puținele state care au oscilat de la Donald Trump în 2016 la Joe Biden în 2020, conferă acestor preocupări - și acțiunilor care le alimentează - o importanță excesivă într-o competiție în care ambii candidați au nevoie de o mobilizare solidă a bazei pentru a avea o șansă în noiembrie.

Cu toate că a treia sa nominalizare prezidențială ar putea fi asigurată în doar câteva săptămâni, rămâne faptul că mulți republicani sunt fie ferm împotriva sa fie trebuie convinși, inclusiv într-un stat pe care Donald trump l-a câștigat cu margini mici în 2016 și pe care apoi l-a pierdut în fața lui Biden cu aproximativ 150.000 de voturi, patru ani mai târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Victorii cu semnale de alarmă pentru Biden și Trump, în alegerile primare din Michigan. Umează super-marțea electorală