Antena Meniu Search
x

VIDEO. Cel mai mare marş din lume din 2020 pentru drepturile egalităţii, cu peste 130.000 de participanţi, în Taiwan

Peste 130.000 de persoae au participat sâmbătă la parada LGBTQ din Taiwan, devenind cea mai mare sărbătoare din lume pentru drepturile egalităţii între sexe, de când a început pandemia.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.11.2020, 16:45

  • În Taiwan au fost înregistrate doar 554 de cazuri Covid-19 de la începutul pandemiei.
  • Mai mult de 4.000 de cupluri de același sex s-au căsătorit în Taiwan.

Numărul ridicat de participanţi a întărit imaginea Taiwanului ca punct de interes în lupta pentru drepturile egalităţii în Asia dar şi unul dintre cele mai siguri locuri din lume în privinţa răspândirii coronavirusului.

„Simt că Taiwanul a dat cu adevărat un exemplu, pentru a putea avea o viață normală și, de asemenea, pentru a continua cu acest eveniment Pride, chiar dacă nu toată lumea poate veni anul acesta”, a spus Eve Teo, în vârstă de 34 de ani, din Taipei .

Într-un an în care multe evenimente globale de acest gen au fost anulate sau mutate în mediul online, parada Taiwanului a început aşa cum fusese programată, în faţa Primăriei Taipei, în ultima sâmbătă din octombrie.

Organizatorii au spus că se așteptau ca acesta să fie cel mai mare eveniment Pride care va avea loc anul acesta de când Organizația Mondială a Sănătății a declarat o pandemie globală în martie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Insula care adăposteşte o populaţie de peste 24 de milioane de oameni a înregistrat doar 554 de cazuri Covid-19, inclusiv șapte decese. Ultima infecție transmisă local din Taiwan a fost înregistrată în aprilie, neavând nevoie să fie instaurată carantina la nivel naţional.

Potrivit NBC News, organizatorii au cerut însă participanților să poarte măști de protecţie.

În mai anul trecut, Taiwan a devenit primul - și încă singurul - loc din Asia care a legalizat căsătoria între persoane de același sex. De atunci, mai mult de 4.000 de cupluri de același sex s-au căsătorit acolo.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Cel mai mare marş din lume din 2020 pentru drepturile egalităţii, cu peste 130.000 de participanţi, în Taiwan