Antena Meniu Search
x

Video Video emoţionant cu echipajul de pe submarinul indonezian scufundat în Marea Bali, surprins în timp ce cânta: "Ne vedem mai târziu"

Marina indoneziană a făcut public un video emoţionant care arată echipajul submarinului scufundat în Marea Bali cântând la bordul navei. Clipul, filmat acum câteva săptămâni, îi arată pe marinari cântând un hit indonezian numit Sampai Jumpa („Ne vedem mai târziu”). 

de Monica Palade

la 26.04.2021, 23:05

Echipajul de pe submarinul indonezian scufundat în Marea Bali, surprins în timp ce cânta: "Ne vedem mai târziu" - Profimedia

Oficialii au confirmat, duminică, că sumbarinul KRI Nanggala - care s-a scufundat în largul coastei Bali miercuri - a fost găsit rupt în trei bucăți pe fundul mării. Toți cei 53 de oameni aflaţi la bord au fost daţi ca morți. Submarinul participase la un exercițiu pentru torpile chiar înainte să dispară și motivul scufundării sale nu este încă clar. 

Clipul îl arată pe comandantul navei, Heri Oktavian, printre cei adunați în jurul unui membru al echipajului care cânta la o chitară acustică. "Chiar dacă nu sunt pregătit să îmi lipseşti, nu sunt gata să trăiesc fără tine. Îți doresc tot binele din lume pentru tine", cântă echipajul. Înregistrarea a fost făcută ca un rămas bun pentru plecarea comandantului submarinului, a declarat pentru AFP, purtătorul de cuvânt militar Djawara Whimbo.

Planuri pentru recuperarea trupurilor 

Între timp, marina spune că face planuri pentru a recupera nava și corpurile membrilor echipajului. Amplasarea epavei este la mai bine de 800 m adâncime, iar experții spun că recuperarea acesteia de la această adâncime va necesita echipament specializat.

Pe acelaşi subiect

"Vom analiza imaginile și filmele sub apă, curentul etc, pentru a decide tehnologia care va fi utilizată", a declarat reporterilor primul amiral Julius Widjojono.

Președintele Joko Widodo i-a descris pe membrii echipajului drept „cei mai buni patrioți” din Indonezia și a promis finanțare guvernamentală pentru educația copiilor lor. "Țara le va acorda [echipajului] promovându-i cu un rang mai înalt și acordându-le o medalie-stea pentru serviciile și contribuția acestor războinici", a spus el. "Guvernul va sponsoriza, de asemenea, educația copiilor membrilor echipajului până la licență".

Luni, rude îndurerate s-au adunat pe malul mării, în Bali, pentru a aduce un omagiul celor 53 de pasageri dispăruţi. "L-am dat deja pe fiul nostru guvernului. Acum, că a căzut în această operațiune, sperăm că guvernul ne va restitui rămășițele după toate ceremoniile oficiale", a declarat Wayan Darmanta, unchiul unuia dintre tinerii dispăruţi, I Gede Kartika.

KRI Nanggala a dispărut după ce a solicitat permisiunea de scufundare. Nava construită în Germania avea o vechime de peste 40 de ani, dar marina spune că a fost reparată în 2012. Dispariția a dus la o operațiune de căutare internațională, oferind ajutor SUA, Australia, Singapore, Malaezia și India. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Video emoţionant cu echipajul de pe submarinul indonezian scufundat în Marea Bali, surprins în timp ce cânta: "Ne vedem mai târziu"