Antena Meniu Search
x

VIDEO. Rușii au atacat cu rachete termobarice un sat din Doneţk. ”Așa arată cel mai mare și îngrozitor război al secolului XXI”

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat joi dimineaţă imagini în care susţin că ruşii atacă un sat din Doneţk, aparent cu rachete termobarice de pe sisteme TOS-1. Ruşii continuă atacurile masile asupra a două oraşe cheie din Donețk și Lugansk, Severodonețk şi Lîman. Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat că războiul din Ucraina pune în pericol sistemul de cooperare internațională care a fost creat după două războaie mondiale. Război Rusia - Ucraina, ziua 92 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 15:34

Vezi și

Imaginile cu tirurile de rachete ar fi fost filmate în satul Novomykhailivka din regiunea Donețk din estul Ucrainei. "Tiruri de rachete ruseşti TOS-1A asupra poziţiilor ucrainene la Novomykhailivka, regiunea Donețk. Așa arată cel mai mare și îngrozitor război al secolului XXI. Ucraina este pregătită să riposteze. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de MLRS (lansatoare multiple de rachete) ale NATO. Imediat." a scris Ministerul ucrainean al Apărării pe Twitter. În imagini sunt vizibile undele de șoc în urma exploziei

Kievul solicită mai mult arsenal militar pentru a face faţă atacurile şi în mod deosebit lansatoare de rachete şi arme grele. Este o cerere pe care statele membre sunt pregătite însă să o respingă pentru a evita o reacţie dură a Kremlinului.  "Privim NATO ca o instituţie care asistă de pe margine şi care, cu părere de rău, trebuie să spun că nu face practic nimic" a spus Dmytro Kuleba, ministru de externe al Ucrainei.

Atât preşedintele ucrainean, Zelenski, cât şi ministrul de Externe, Kuleba, au solicitat în ultimele ore mai multe arme din partea Occidentului. Zelenski a anunțat în discursul său de miercuri noapte că trupele rusești ”ne depășesc cu mult numeric” în unele părți din Donbas și a repetat solicitarea ministrului său de externe, Dmytro Kuleba, adresată la Forumul Economic Mondial de la Davos ca Vestul să trimită mai multe arme.

”Avem nevoie de ajutorul partenerilor noștri, mai presus de toate, de arme pentru Ucraina. Ajutor deplin, fără excepții, fără limite, suficient pentru a câștiga”, a spus Zelenski în discursul său zilnic către națiune. Președintele Ucrainei a criticat totodată comunitatea internațională pentru că acordă prea multă atenție intereselor Rusiei și prea puțină intereselor Ucrainei.

Ofensivă rusă masivă în estul Ucrainei 

Trupele ruse au bombardat ieri 41 de oraşe din regiunile Donețk și Lugansk, potrivit armatei ucrainene. În urma atacurilor 6 persoane au fost ucise și 12 au fost rănite. Bătălia grea pentru cucerirea Severodonețk continuă, ruşii atacă aici de mai bine de o săptămână. Au fost bomdardate cartiere rezidențiale din orașul industrial, care este cheia pentru controlul Luganskului, a declarat Oleksandr Striuk, șeful administrației militare de la Severodonețk. Forțele ruse au bombardat și un pod între Severodonețk și Lisichansk, a adăugat Striuk .Temporar ruşii au reuşit să controleze şi drumul principal care face legătura între regiune şi restul teritoriului ucrainean.

Atacuri rusești în Donețk

Ministerul Apărării din Ucraina a declarat că forțele ruse desfășoară o ofensivă intensă şi asupra orașului cheie Lîman din regiunea vecină Donețk. Lîman este un important nod feroviar, iar dacă rușii reușesc să-și consolideze controlul acolo, orașul Slaviansk din apropiere devine mai vulnerabil la atacurile artileriei, iar trupele ucrainene din sud-estul orașului devin mai expuse riscului de a fi încercuite, potrivit CNN. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Rușii au atacat cu rachete termobarice un sat din Doneţk. ”Așa arată cel mai mare și îngrozitor război al secolului XXI”