Antena Meniu Search
x

Video YouTuber din SUA, investigat pentru prăbușirea intenționată a unui avion: "A făcut-o pentru click-uri"

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) a anunţat că investighează un videoclip al unui YouTuber de 28 de ani, care este suspectat că a provocat în mod deliberat un accident de avion pentru mai multă vizibilitate în mediul online.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 17:31

YouTuber din SUA, investigat pentru prăbușirea intenționată a unui avion: "A făcut-o pentru click-uri"

Videoclipul publicat de Trevor Jacob pe YouTube în luna decembrie are un titlu care cu siguranţă atrage atenţia - "Mi-am prăbuşit avionul". Clipul a strâns aproape 1,5 milioane de vizualizări şi i-a făcut pe mai mulţi experţi să se întrebe dacă nu cumva totul a fost o manevră de marketing.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Filmul începe cu Trevor Jacob la manşa unei aeronave de mici dimensiuni, având mai multe camere atașate şi arătând priveliști spectaculoase deasupra Pădurii Naționale Los Padres din California de Sud.

Pe acelaşi subiect

La un moment dat, elicea aparatului de zbor nu se mai rotește. Jacob poate fi auzit rostind o serie de insulte, aparent speriat, apoi deschide ușa și sare cu o parașută, abandonând avionul în timp ce coboară spre pădure, cu un selfie stick în mână pentru a înregistra totul.

"Sunt atât de fericit că sunt în viață", spune bărbatul după ce a aterizat într-un tufiș, documentându-și drumeția prin pădure. Jacob spune că a durat cel puțin șase ore până când un fermier l-a găsit. Mai devreme, găsise avionul distrus și stricat într-un desiș de arbuști uscați.

Experţii spun că prăbuşirea a fost intenţionată

Experții în aviație care au vizionat clipul și-au exprimat îndoielile cu privire la veridicitatea accidentului din 24 noiembrie. A fost orchestrată, susțin mulţi dintre ei, pentru vizualizări și aprecieri, iar faptul că purta o paraşută reprezintă dovada că totul e o manevră de marketing.

Robert Perry, un instructor de zbor local, a declarat presei că "purtarea unei paraşute într-un avion atât de mic este dificil" şi "necesită îndepărtarea pernei scaunului şi alte modificări". Pe scurt, "totul este foarte suspect", spune Perry, o părere împărtăşită şi de YouTuberul specializat Jay Alaska, care a analizat celelalte video publicate de Trevor Jacob pe contul său şi a descoperit că acesta nu a mai purtat paraşută în alte clipuri.

Jacob a dezactivat comentariile pentru videoclipul de aproape 13 minute, dar vocile care spun că e vorba despre o înscenare s-au înmulţit, astfel încât Administrația Federală a Aviației din SUA a decis să investigheze accidentul și cauza acestuia.

Jacob, un fost olimpic la snowboard devenit YouTuber, cu peste 100.000 de abonați, a declarat: "Voi spune cu bucurie că nu mi-am prăbușit avionul intenționat pentru vizionări pe YouTube".

"Având în vedere experiența mea, pot înțelege de ce oamenii ar crede asta. De la vârsta de 5 ani filmez tot ce fac. Documentarea acestei călătorii nu a fost diferită de alte zi pentru mine", a mai spus YouTuberul.

El a adăugat că a zburat în acea zi pentru a împrăștia cenușa celui mai bun prieten al său, Johnny Strange, peste vârful unui munte din Sierra Nevada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » YouTuber din SUA, investigat pentru prăbușirea intenționată a unui avion: "A făcut-o pentru click-uri"