Antena Meniu Search
x

Vietnamul pregătește reguli mai dure pentru utilizatorii rețelelor sociale. Ce explicație au oferit autoritățile

Vietnamul pregăteşte măsuri obligatorii pentru utilizatorii reţelelor sociale atât pe platforme la nivel local, cât şi din străinatate pentru a le verifica identitatea în încercarea de a combate infracţiuni online, a informat luni presa de stat, relatează Reuters. Măsura, din cadrul Amendamentului la Legea Telecomunicaţiilor ce urmează să fie emisă până la sfârşitul acestui an, va permite agenţiilor de aplicare a legii să-i urmărească pe infractorii care folosesc reţelele sociale pentru a încălca legea, a relatat ziarul de stat Voice of Vietnam (VOV).

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 22:28

Social media
Vietnamul pregătește reguli mai dure pentru utilizatorii rețelelor sociale. Ce explicație au oferit autoritățile - Shutterstock

"Există momente în care autorităţile îi pot identifica pe deţinătorii de conturi pe reţelele sociale care încalcă legile, dar nu îi pot urmări pentru că acei infractori folosesc aplicaţii transfrontaliere", a declarat ministrul adjunct al Informaţiilor, Nguyen Thanh Lam, citat de VOV.

"Conturi neverificate, indiferent pe platforme locale sau străine precum Facebook, TikTok, YouTube vor fi monitorizate", a precizat sursa citată.

Potrivit raportului, atât utilizatorii individuali, cât şi cei din instituţii vor fi vizaţi de această măsură Cu toate acestea, nu toţi furnizorii oferă în prezent verificarea identităţii utilizatorilor de reţele sociale în Vietnam. Regulamentul urmează să fie aprobat de parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Vietnamul pregătește reguli mai dure pentru utilizatorii rețelelor sociale. Ce explicație au oferit autoritățile