Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Viitorul NATO şi lupta antiterorism, subiectele discutate la Conferinta de securitate de la Munchen

Liderii NATO au participat la conferinţa de securitate de la Munchen. În cadrul întrunirii, politicienii au vorbit despre viitorul Alianţei Nord Atlantice, dar şi despre lupta antiterorism.

de Redactia Observator

la 19.02.2017 , 08:58

Liderii NATO au participat la conferinţa de securitate de la Munchen. În cadrul întrunirii, politicienii au vorbit despre viitorul Alianţei Nord Atlantice, dar şi despre lupta antiterorism.

În cadrul conferinţei, vicepremierul american Mike Pence a precizat că Statele Unite rămâne un aliat de nădejde al Uniunii Europene. Declaraţie care a liniştit europenii îngrijoraţi de viziunea lui Donald Trump cu privire la Alianţa Nord Atlantică.

Şi secretarul general NATO este de părere că cele două mari puteri nu pot avea succes pe cont propriu, iar pentru a avea succes acestea trebuie să colaboreze.

Vezi și

La conferinţa de securitate au fost aduse în discuţie şi relaţiile Alianţei Nord Atlantice cu Rusia. Ministrul de externe rus a declarat că un armistiţiu între armata ucraineană şi separatişti rebelii din estul Ucrainei va intra în vigoare de mâine. Măsura va fi luată ca urmare a unui acord încheiat de Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa în cadrul unei reuniuni ministeriale desfăşurate tot la Munchen.

Lupta cu terorismul islamic a fost din nou pe agenda liderilor europeni. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut apel ca Rusia să coopereze cu NATO când au interese comune.

Conferinţa de securitate nu a fost văzută cu ochi buni de pacifiştii din Munchen care îşi doresc o lume fără arme. Aproximativ 1.500 de persoane au protestat paşnic faţă de întrunire şi au vorbit despre NATO ca despre o "maşină a războiului."

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Ştiri externe » Viitorul NATO şi lupta antiterorism, subiectele discutate la Conferinta de securitate de la Munchen