Antena Meniu Search
x

"Vino în Ucraina" devastată de război, l-a invitat Zelenski pe Elon Musk, după planul de pace controversat propus de miliardar

Președintele Zelenski l-a invitat pe Elon Musk să viziteze țara devastată de război, după ce miliardarul american a propus un plan controversat pentru a pune capăt războiului, propunere criticată dur de liderul de la Kiev. 

De Redactia Observator la 01.12.2022, 11:43
"Vino în Ucraina" devastată de război, l-a invitat Zelenski pe Elon Musk, după comentariile controversate făcute de miliardarul american
"Vino în Ucraina" devastată de război, l-a invitat Zelenski pe Elon Musk, după comentariile controversate făcute de miliardarul american - Profimedia Images

Miliardarul american a sugerat ca Crimeea să rămână Rusiei, să se organizeze noi referendumuri - supervizate de ONU - în regiunile ”anexate” de Rusia şi ca Ucraina să aibă un statut neutru. Zelenski a luat în derâdere - la un eveniment organizat de cotidianul american The New York Times (NYT) - propunerea miliardarului nonconformist. El l-a invitat în Ucraina.

”Cred că fie cineva are o influenţă asupra lui, fie el trage concluzii singur”, a declarat Zelenski într-o videoconferinţă cu ocazia DealBook NYT, referindu-se la Musk. ”Dacă vrei să înţelegi ce a făcut Rusia aici, vino în Ucraina şi ai să vezi singur. Iar apoi ai să-mi spui cum să se pună capăt războiului, cine l-a declanşat şi când se va putea termina”, a subliniat el.

Fondatorul Tesla şi SpaceX a lansat un sondaj, în octombrie, prin care i-a lăsat pe cei 100 de milioane de abonaţi ai săi pe Twitter să voteze asupra planului respectiv de pace.

"Războiul" replicilor pe Twitter

Pe acelaşi subiect

Zelenski i-a răspuns, prin propiul sondaj pe Twitter, prin care întreba ”Pe care @elonmusk îl placeţi mai mult?” - pe ”cel care care susţine Ucraina” sau pe ”cel care susţine Rusia”?

Preşedintele rus Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie, sub pretextul că scopul acestei ofensive este ”denazificarea” acestei foste republici sovietice prooccidentale.

Liderul de la Kremlin a cerut Ucrainei să înceteze ostilităţile şi să negocieze, după ce a ordinat o mobilizare parţială, în septembrie, cu scopul de a-şi consolida trupele pe front, în urma unor înfrângeri usturătoare.

Zelenski a anunţat că nu va negocia niciodată cu Rusia atât timp cât Putin se va afla la putere.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Vino în Ucraina" devastată de război, l-a invitat Zelenski pe Elon Musk, după planul de pace controversat propus de miliardar